Mesut Yılmaz'ın Cenaze Töreninin Ne Zaman Nerede Yapılacağı Açıklandı

Mesut Yılmaz'ın cenaze töreni hakkında son dakika açıklaması geldi. Yılmaz'ın cenaze töreninin nerede ne zaman yapılacağı açıklandı.

Mesut Yılmaz'ın Cenaze Töreninin Ne Zaman Nerede Yapılacağı Açıklandı

Mesut Yılmaz'ın cenaze töreni hakkında açıklama.

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz bugün hayatını kaybetti. Yılmaz'ın hayatını kaybetmesinin ardından cenaze töreninin ne zaman olacağı merak ediliyordu.  Mesut Yılmaz'ın tedavisinin yapıldığı hastanenin başhekimi Uzm. Dr. Şamilgil, yaptığı  son dakika açıklamasında, "Hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanlarından Sayın Ahmet Mesut Yılmaz, yaklaşık 2 yıldır akciğer kanseri ve sonrasında gelişen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüğü mücadelesine bugün itibarıyla yenik düşmüş ve Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz, Türk milletinin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

CENAZE TÖRENİ NE ZAMAN?

Mesut Yılmaz ’ın kardeşi Turgut Yılmaz bir açıklamada bulundu. Yılmaz'ın cenazesi ile ilgili açıklama yapan Turgut Yılmaz, "Pazar günü saat 12.00’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında cenaze namazını kılacağız" ifadelerini kullandı.

TAZİYE PAYLAŞIMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mesut Yılmaz'ın vefatıyla ilgili olarak, "Eşleri Berna hanımla konuştum, Allah taksiratını affetsin. Marmara İlahiyat bir diğeri Çamlıca Cami henüz kararını vermediklerini söyledi.  Tüm ailesine başsağlığı diliyorum, milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine rahmet, başta eşi Berna Yılmaz hanımefendi olmak üzere tüm kederli ailesine başsağlığı ve sabır dilerim." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Eski Başbakanlarımızdan, değerli siyaset ve devlet adamı Mesut Yılmaz’ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz’ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Türkiye’nin yetiştirdiği kıymetli devlet insanı, Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz’ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz önemli bir değerini kaybetti... Merhuma Allah’tan rahmet, değerli eşine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun..." dedi.