Jigolo İlanı Diye Dolandırdılar, Sonra Polis-Savcıyız Diye Arayıp Bir Daha Dolandırdılar

İnternetten ilan veren ve birçok erkeği jigolo olma yalanıyla kandıran çete çökertildi. Edinilen bilgilere göre bu kişiler, kandırdıkları erkekleri, daha sonra polis ve savcı diyerek aradı ve bir daha dolandırdı.

Jigolo İlanı Diye Dolandırdılar, Sonra Polis-Savcıyız Diye Arayıp Bir Daha Dolandırdılar

Büyük jigolo operasyonu.

İStanbul 'dan son dakika haberi geldi. Hürriyet'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre çok sayıda erkeği dolandıran 91 kişinlik çetenin yakalandığı öğrenildi. 

İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uzun süredir yapılan teknik takip sonuç verdi. Edinilen bilgilere göre çetenin internet sitesi üzerinden verdiği “10 bin TL kazanmak ister misiniz?”  takibe alındı.

Ekipler, ilanda verilen telefon numarasını aradı. Erkeklerin telefonlarının kadınlar tarafından açıldığı öğrenildi. Kadınlar , ilandaki telefon numarasını arayan erkeklerle , kendileriyel görüşmek isteyen başka kadınların olduğunu ve onları jigolo yapacaklarını aktardı. Telefondaki kadınlar, bunun için arayanların verilen hesap numarasına para yatırması gerektiğini söyledi. 

HEMEN PARA YATIRDILAR

Telefon numarasını arayan ve bu söylenenlere inanan onlarca kişi , verilen hesap numarasına para yatırdı. Ancak herhangi bir buluşma gerçekleşmedi. 

PARASINI ALDIKLARI ERKEKLERİ ARAYIP POLİSİZ DEDİLER

Çete üyeleri bununla da yetinmedi ve dolandırdıkları kişileri yeniden aradı ve kendilerini polis , savcı olarak tanıttı. Çete üyeleri, ellerine düşürdükleri bu erkekleri, hesabınız terör örgütü üyelerinin eline geçtiği yalanını söyledi. Bu kişilere hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini söyleyen çete üyeleri, ev ve diğer hesaplarında olan tüm paraları çekip kendilerine verilecek yeni hesaba yatırılması gerektiğini söyledi.

TÜM PARALARINI GÖNDERDİLER

Bu yalana da inanan erkekler, tüm paralarını verilen hesaplara yatırdı. Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan bu kişiler polise müracaat etti.

OPERASYON BAŞLADI

Polis ekipleri, ulaştıkları telefon numarasından aynı sonucu aldı ve çete üyelerine operasyon başlattı. Başlatılan operasyonda , ele başının Ç.Ö. isimli kişi olduğu ve bu kişinin yönettiği 10 çağrı merkezi olduğu tespit edildi. 6 aylık inceleme sornası 91 kişi tespit edildi ve önceki gün başlatılan operasyonla 67 kişi yakalandı.

Aramalarda 271 bin TL, 7 bin dolar, 5 tabanca ve çetenin 5 otomobiline el konuldu. 

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/jigolo-vaadiyle-buyuk-vurgun-41571559