İstanbul'da Korkulan Oldu! Açıklama Geldi! %20'den Daha Da Düşük Seviyede...

Sonbahar ve kış aylarının kurak geçmesi nedeniyle İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı kritik seviyelere gelmiş durumda.

İstanbul'da Korkulan Oldu! Açıklama Geldi! %20'den Daha Da Düşük Seviyede...

İSKİ tarafından paylaşılan verilere göre İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranı bugün itibariyle %19.91'e geriledi. İstanbul içme suyu kaynaklarının %80'inden fazlası boş durumda. Sazlıdere barajı da alarm veriyor...  İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Toros, önümüzdeki hafta gelecek yeni yağışlı hava dalgasını hatırlatarak, "Ama biz tabii ki meteorolojik modellerin tahmin tutarlılığı zaman arttıkça yanılma payları yüksek. Elimizde var olan su kaynaklarını sanki barajlarımızda su bitmişçesine veya yarın bitecekmiş gibi çalışma yapmamız gerekiyor. Kendi çapımızda suyu nasıl tasarruflu kullanırız diye hızlı bir şekilde çalışmalara devam etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Uzmanlar , durumun sadece İstanbul'da değil, tüm Türkiye'de geçerli olduğunu, Bursa , Kocaeli gibi illerde de barajlardaki doluluk oranlarının korkutan seviyelerde olduğunu özellikle koronavirüs pandemisi döneminde hem hijyene dikkat edip hem de tasarruflu olmanın büyük önem kazandığını vurguluyor.