İstanbul Havalimanı'na Taşınma Devam Ediyor-Büyük Göç Kaç Gün Sürecek , Hangi Yollar Trafiğe Kapalı?

Son dakika haberi: Atatürk Havalimanı 'ndan İstanbul Havalimanı 'na büyük göç başladı. THY malzemeleri İstanbul Havalimanı 'na taşınmaya başladı. Peki taşınma işlemi ne kadar sürecek? Hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Yollar kaç gün trafiğe kapalı olacak? İşte detaylar.

İstanbul Havalimanı'na Taşınma Devam Ediyor-Büyük Göç Kaç Gün Sürecek , Hangi Yollar Trafiğe Kapalı?

Son dakika haberi: İstanbul Havalimanı 'na taşınma başladı.

Büyük göç olarak tabir edilen taşınma işlemi başladı ve birçok yol trafiğe kapatıldı. 

HAVACILIK TARİHİNİN EN BÜYÜK OPERASYONU

Havacılık tarihi boyunca yapılacak  en büyük lojistik operasyon olan Atatürk Havalimanı 'nın İstanbul Havalimanı 'na taşınma işlemi bugün başladı. Büyük Göç adı verilen Türk Hava Yolları 'nın Atatürk Havalimanı 'ndan İstanbul Havalimanı 'na taşınma süreci, gece saatler 03.00  'ü gösterdiğinde başladı. Toplam 45 saat sürecek taşınma, 6 Nisan Cumartesi gecesi saat 23.59' da bitecek.

686 TIRLA TAŞINMA İŞLEMİ

Toplamda 686 tırla taşınma yapılıyor. 700 THY aracı da taşınmaya eşlik ediyor. Büyük Göç 'te, Atatürk Havalimanı ´ndan İstanbul Havalimanı ´na yaklaşık 47 bin 300 ton ağırlığında, 10 bin parça malzeme taşınacak. Taşınacak malzemeler arasında 44 ton ağırlığındaki uçak çekme aparatları ve çok hassas aletler de bulunuyor. 5 bin tır hacminde malzemeye eş değer bu yükü taşıyacak tırların, 45 saatte katedeceği toplam mesafe 400 bin kilometre.

1800 KİŞİ GÖREV ALACAK

Bu büyük operasyonda 1.800´den fazla çalışan görev alacak. 40 kilometrelik yolun içerisinde 5 ayrı istasyon kuruldu. Taşınma süreci için AKOM, Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı olmak üzere üç farklı noktada kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezlerinde, taşınmaya konu edilen tüm unsurların temsilcileri 45 saat boyunca hazır bulunacak.

HANGİ YOLLAR KAPALI OLACAK?