İstanbul'da Özel Sektörde Esnek Çalışma Açıklaması (Esnek Çalışma Nedir?)

Özel sektörde esnek çalışma ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Edinilen bilgilere göre İstanbul 'da bu konuda çalışma olduğu öğrenildi.

İstanbul'da Özel Sektörde Esnek Çalışma Açıklaması (Esnek Çalışma Nedir?)

İstanbul'da hem kamuda hem özel sektörde esnek çalışma geliyor.

Son günlerde vaka sayısının oldukça arttığı Ankara ile önümüzdeki günlerde Anadolu 'dan dönüşlerin başlayacağı İstanbul 'da kamu sektörü esnek çalışma açıklaması geldi. Milliyet'ten Cihat Aslan, bugün kaleme aldığı yazısında iki valilik ve büyükşehir belediyelerinin esnek çalışma için hazırlıkları sürdürdüğünü söyledi.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya az önce yaptığı açıklamada esnek çalışma ile ilgili çalışmanın devam ettiğini , yakın zamanda sisteme geçileceğini söyledi. 

İstanbul Valiliği Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı yaptığı son dakika açıklamasında, "Koronavirüs nedeniyle ayakta 1/3'e kadar yolcuya izin veriliyor. Bu da metrobüs için günde en fazla 600 bin yolcu demek. Zaten şu an 550 binde sayı. Buna rağmen kalabalık pik saat dediğimiz zamanda oluşuyor. 550 bin yolcunun yüzde 10'u sabah işe gidişte (08.00-09.00), yüzde 10'u da eve dönüşte (17.00-18.00) araçlara biniyor." dedi.

ÖZEL SEKTÖRDE ESNEK ÇALIŞMA

Edinilen son dakika bilgilerine göre özel sektörde de esnek çalışma düşünüldüğü, bu konuda çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

ESNEK ÇALIŞMA NEDİR?

Esnek çalışma, bir işyerinin çalışabileceği en az personelle çalışmasıdır. Mümkün olan durumlarda evden çalışma teşvik edilir.