Faytoncular Karara Kızdı: Atları Sokaklara Salarız

Adalar 'da faytonların 3 ay süre ile yasaklanmasının ardından İstanbul Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal 'dan açıklama geldi. Hıdır, atları sokağa salma ve açlık grevi tehdidinde bulundu.

Faytoncular Karara Kızdı: Atları Sokaklara Salarız

Faytoncular açlık grevine gidiyor.

Adalar 'da faytonlar 3 ay yasaklandı. 3 ay süreli durdurma kararı sonrası  İstanbul Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal basın açıklaması yaptı. İBB 'ye tepki gösteren Ünal , belediyeye rapor sunduğunu ifade etti. 

Ünal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda elektrikli araç gönderilmesini doğru bulmuyoruz. Bu alanı da boşaltmayacağız. Ne ilçe ne de Büyükşehir Belediyesinden yetkili gelmedi. Ben 15 gün önce 3 aylık çalışma raporumu büyükşehirin sekreteryasına bıraktım. Dedim ki bu meseleyi beraber çözelim. Biz 3 ay çalışmayacağız. Kaçak ahırların yıkıldığını varsayalım. Biz 1500 - 1600 ata nasıl bakacağız. En az 800 tanesi kaçak diye nitelendirilen ahırlarda yaşıyor. Biz ne yapacağız."

YA ÇÖZERLER YA DA..

"Ya Büyükşehir Belediyesinin yetkilileri gelir bu meseleyi çözer, hayır biz çözüme yaklaşmayacağız diyorlarsa ben ve tüm faytoncu esnafı arkadaşlar, eşlerimizle çocuklarımızla beraber bu iş sonlanana kadar açlık eylemi başlatacağız. Tüm atların da yularlarını alıp adaya serbest şekilde bırakacağız”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA