Cinci Hocanın İlk İfadesi Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz hafta İstanbul Esenler 'de meydana gelen olayda Burhan D. isimli kişi, eşleriyle boşanma aşamasında olan kadınlara kendini hoca olarak tanıttı ve evliliklerini kurtarabileceğini söyleyerek para aldı ve vücutlarına çeşitli yazılar yazarak cinsel istismarda bulundu.

Cinci Hocanın İlk İfadesi Ortaya Çıktı

Cinci hocanın ifadesi ortaya çıktı.

Görüntülerin sosyal medya üzerinde yayılmasının ardından Burhan D. isimli kişi yakalandı. 'Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan önceki gün tutuklanan Burhan D., savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. 

EŞİMLE BARIŞMAK İÇİN

19 yaşındaki S.B. adlı kadın, verdiği ifadede  kocasındna bir süre önce ayrıldığını söyleyerek, "Eşimle barışmak için tekrar geri döndüğümde eşim ile dini nikahımızı tazelememiz için karar aldık. Eşim benim de ismini Burhan olarak bildiğim şahsı yaklaşık olarak 1.5 ay kadar önce nikah tazelemek için davet etti. Şahıs bizim evimize geldiğinde evde üçümüzden başka kimse yoktu. Bizden miktarını hatırlamadığım kadar kefaret parası istedi. Eşimin söylemesiyle bu şahsa 3 bin 300 lira para verildi. Şahıs parayı aldı, eşime dönerek ‘Müsait bir odanız var mı? Benim bayanla odada yalnız görüşmem lazım’ dedi" dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Eşi ve kendisinin şüpheliyle yalnız kalmayı reddetiğini ifade eden S.B. açıklamasında şunları söyledi:

"Bu şahıs parayı aldıktan sonra bizim nikahımızı kıydı. Ben odadan çıktım. Benim bu olayla ilgili söyleyeceklerim bundan ibarettir. Ben bu olayla ilgili davacı ve şikayetçi değilim."

E.B. isimli kişi ise onu dini nikahlarını tazelemek için evlerine çağırdığını söyledi ve şüphelinin kendilerinden 3 bin 200 lira kefaret parası istediğini, parayı verdiğini öne sürdü. Burhan B.'nin başka bir kadını taciz ettiğini öğrenince kendisinin dolandırıldığını anladığını ifade eden E.B. Burhan D.'den şikayetçi olduğunu beyan etti. 

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Bakırköy Adalet Sarayı’nda savcılık ifadesi alınan Burhan D. ise ilk ifadesinde suçlamaları reddetti ve şu ifadeleri kullandı: "Geçimimi kiraya vermiş olduğum iki dairemden aldığım para ile sağlıyorum. 15 gün kadar önce E.B. eşine ‘Boş ol’ dediğini, bu yüzden nikahlarının düştüğünü söyleyerek beni nikah tazelemem için evlerine çağırdı. Ben de ‘Sinirle söylenmiş söz geçerli olmaz, nikahımız düşmez, tövbe edin’ dedim. Şahıslara orada bulunan kişilerin huzurunda tövbe ettirdim. Dini nikah kıymadım, şahıslardan para istemedim. E.B. istemediğim halde bana 300 lira para verdi. Verirken de ‘Evime geldiğin için kendi rızamla bu parayı veriyorum’ dedi."

"KUMPAS VAR"

Burhan D., E.B.'nin kumpas kurduğunu ve kendisindne para istediğini söyledi ve  kendisinin para vermediği için de görüntüleri dağıttığını iddia ederek "Kabul etmedim. Ben kimseyi bu zamana kadar taciz etmedim" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA