TYP Personellerine Kadroda Kötü Haber!

Kadro bekleyen TYP personellerini üzen son dakika haberi geldi. Gelen son dakika açıklamasında kötü haber verildi.

TYP Personellerine Kadroda Kötü Haber!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan TYP'lere kadro açıklaması.

Kaysrei Milletvekili Mustafa Baki Ersoy tarafından bir soru önergesi verildi. Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması üzere verilen soru önergesinde TYP kapsamında çalışan personellere kadro verilip verilmeyeceği sorusu soruldu.

Bakan Selçuk söz konusu soruya şu cevabı verdi:

Toplum yararına programların düzenleme usul ve esasları 12 Mart 2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan aktif işgücü hizmetleri yönetmeliğinde belirlenmiştir. Buna göre TYP kontenjanlarının dağılımında, illerin ve ilçelerin sosyo ekonomik gelişmişlik durumları, ihtiyaçları, hizmet salayıcı kurum ve kuruluşlardan gelen proje teklifleri ile bölgelere göre değişkenlik gösteren güncel işgücü piyasası göstergeleri birarada değerlendirilmektedir. 

TYP katılımcılarının katılım şartları, seçim yöntemleri ile TYP uygulanabilecek alanlar ilgili yönetmeliğin 65 inci ve 68 inci maddelerinde hüküm altına alınmıştı, bu yöntemlerin dışında herhangi bir yöntem kesinlikle uygulanmamaktadır. Ayrıca, yönetmeliğin 66 ncı maddesi uyarınca TYP uygulama sürtesi; her bir program için dokuz aydan fazla olamaz. 

Diğer yandan TYP'den katılımcı olarak yararlanan kişilerin, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalıştırılan alt işveren işçisi olmadığından, daimi işçi statüsüne geçirilmesi de söz konusu değildir.

Bu açıklamaya göre TYP işçilerinin kadroya geçilmesi şimdilik gündemde yok ve olmayacak gibi duruyor. Sizce kadro gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.