TTK 1000 İşçi Alımı Kura Çekimi Başladı-Kurada Torpil mi Var? (Sonuçlar ve İŞKUR Listesi)

TTK 1000 işçi alımı kura çekimi başladı. Kuralar noter huzurunda yapılırken CHP Milletvekili, flaş bir açıklamada bulundu ve kura çekimine şimdiden şaibe karıştığını söyledi.

TTK 1000 İşçi Alımı Kura Çekimi Başladı-Kurada Torpil mi Var? (Sonuçlar ve İŞKUR Listesi)

TTK 1000 işçi alımı için ilk kuralar bugün çikiliyor. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından geçtiğimiz ay başvuruları alınan 1000 işçi alımı için kuralar bugünve yarın çekiliyor. Kura çekimi bugün saat 10.30 'da başladı ve isözlü mülakata katılmaya hak kazanan isimlerin belirlenmesi ile sona erecek.

Zonguldak 700 işçi alımı için; 02-03 Mart 2019 tarihlerinde, Zonguldak Site (Bahçelievler) kapalı Spor salonunda, Amasra/Bartın 200 işçi alımı için;

02-03 Mart 2019 tarihlerinde, Amasra Müessese Müdürlüğü sinema salonunda,

Karabük 100 işçi alımı için; 02-03 Mart 2019 tarihlerinde, Karabük Nikah salonunda saat 09.00’da başlamak üzere Noter tarafından kura çekimi yapılacaktır.

İKİ BAKAN DA KATILIYOR

TTK işçi alımı kura çekimine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katılacak.

CHP 'Lİ VEKİL'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz , TTK işçi alımı ile ilgili yaptığı açıklamada, noterlerden birinin AK Partili olduğunu söyledi ve kuraya şimdiden şaibe karıştığını söyledi.

Yavuzyılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“2 ve 3 Mart’ta TTK’ya alınacak 1000 işçi için yapılacak kura çekiminde herhangi bir şaibe, hile veya soru işareti olmaması için gerek Kit komisyonunda, gerek TBMM Genel Kurulu’nda gerekse de Zonguldak Kamuoyu’nda uyarılarda bulunmuştum. Gelecek kaygısı taşıyan yaklaşık 40 bin gencimizin başvuru yapıp ancak başvuru yapan her 40 kişiden sadece bir tanesinin işe alınacağı bu kuranın siyaset üstü tutulmasının gerektiğini defalarca kez ifade ettim. ‘Kimse kimsenin hakkına girmemeli, kul hakkı yenmemeli’ dedim. Kura günü çekilişlerin başında hazır bir şekilde bulunmak için kuranın denetimini sağlamak için Kit komisyonu üyelerini Zonguldak, Bartın ve Karabük’e davet ettim. AKP’li Milletvekillerinin hamaset dolu söylemlerine rağmen bu gün anlaşılmıştır ki Zonguldak’ta noter huzurunda çekilmesi planlanan kuraya şimdiden şaibe karışmıştır. Bu durum aklen, kalben ve vicdanen kabul edilemez bir durumdur. Kurayı gerçekleştirecek olan Zonguldak 1. Noter Vekili çekilişin hangi metodlarla ve belirledikleri hangi kurallarla yapılacağını kamuoyuna basın yoluyla aktarmış, TTK Genel Müdürü de kura çekimine TTK olarak hiçbir şekilde müdahil olmadıklarını, sürecin sadece Zonguldak 1. Noterliği’nin kontrolünde yürütüleceğini belirtmiştir.

Zonguldak 1. Noteri adına açıklamaları yapan Noter Vekili Birkan Hamarat, AKP Zonguldak Belediye Meclisi Adayı olup, kurada siyaseten tetiği çekmek üzere siyasi ikbal kaygısıyla hareket etme ihtimali bulunan bir şahıstır. Maçın hakemi maç yapan takımlardan birinin formasını alenen giymektedir. İvedilikle Zonguldak 1. Noteri bu kura çekimi işinden el çektirilmelidir ve bu soru işaretleri ortadan kaldırılmalıdır. Aksi takdirde 2 Mart’ta yapılacak kura çekiliş sonuçlarının, kuraya girecek 40 bin işçi tarafından kabul görmeyeceği ve hatta kuranın iptal ettirilmesine bile neden olacağı ortadadır. İnsanların geçim kaygısından istifade ederek bir kısım siyasetçinin ikballeri uğruna, gençlerimizin iş bulma umudunun istismar edilmesi halkımıza yapılan en büyük hakarettir. Yazıklar olsun diyorum. 2 Mart günü kura çekilişinin başında olacağımı tekrar ediyorum.”

TTK SÖZLÜ MÜLAKAT LİSTELERİ YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN