İŞKUR Üzerinden TYP'ye Başvuracaklar Dikkat! Yeni Düzenleme 2019

Toplum Yararına Programlar kapsamında İŞKUR üzerinden açılan ilanlara başvuru yapacak adayların dikkat etmesi gereken hususlar www.iskur.gov.tr üzerinden paylaşılıyor. 2017 yılında hayata geçen proje ile geçici işe alınacak adayları yakından ilgilendiren düzenleme bu sene hayata geçti. iŞTE DETAYLAR.

İŞKUR Üzerinden TYP'ye Başvuracaklar Dikkat! Yeni Düzenleme 2019

İŞKUR Üzerinden TYP'ye Başvuracaklar Dikkat! Yeni Düzenleme

Toplum Yararına Programlar kapsamında İŞKUR üzerinden açılan ilanlara başvuru yapacak adayların dikkat etmesi gereken hususlar www.iskur.gov.tr üzerinden paylaşılıyor. 2017 yılında hayata geçen proje ile geçici işe alınacak adayları yakından ilgilendiren düzenleme bu sene hayata geçti.

Yapılan düzenlemeyle birlikte TYP'ye başvuru yapacak kişilerin ikamet ettikleri adresteki toplam gelirin asgari ücretin 1.5 katını geçmesi halinde bu kişilerin başvuruları kabul olmayacak. 2019 yılında hayata geçen yeni düzenlemeye ilişkin İŞKUR üzerinden yapılan bilgilendirmede, "2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir." denildi. En fazla 9 aylığına istihdam edilen TYP personeline asgari ücret tutarında ödeme yapılıyor. Başvuru yapacak adaylkardan işe alınacaklar kura, liste, yüzde 80 noter , yüzde yirmi liste usulleriyle belirleniyor. Toplum Yararına programa başvuru yapacak kişilerin kuruma kayıtlı işsiz olması, 18 yaşını tamamlamış olması, emekli ya da malul aylığı almıyor olması, öğrenci olmaması gerekiyor. 

Toplum Yararına Programlara Başvuru yapamayacak kişiler ise İŞKUR tarafından yapılan bilgilendirmeyle şu şekilde açıklandı; 

  • İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.
  • Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.
  • Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.
  • Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.
  • Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

TYP ilanlarına İŞKUR resmi sayfasından erişim sağlanabildiği gibi yine ilgili resmi internet sayfasından başvuru işlemi, başvuru takip işlemi yapılabiliyor.

İLKOKUL MEZUNLARI İÇİN YENİ İŞ HABERLERİ VE ÇOK DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK, KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞMAK, BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA