İŞKUR TYP Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? Kura Çekimi Ne Zaman?

İŞKUR TYP (Toplum Yararına Çalışma Programı) personel alımı başvuruları sona ermeye başladı. Peki TYP başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? TYP sonuçlarına nereden ulaşabilirim? Kura çekimleri ne zaman?

İŞKUR TYP Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? Kura Çekimi Ne Zaman?

İŞKUR TYP başvuruları sona ermeye başladı. TYP başvurularının sona ermesi ile birlikte başvuru yapan adaylar, sonuçların ne zaman  ve nasıl açıklanacağını araştırmaya başladı.

Biz de Kamubulteni.com olarak TYP başvuru sonuçları hakkında adayları bilgilendirmek için bu haberimizi kaleme aldık.

TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 80 bin güvenlik ve temizlik personeli alımı yapılıyor. Söz konusu alım için başvurular yaklaşık 1 aydır alınıyor. Her il ve ilçe için farklı şekilde ve tarihlerde ilana çıkıldı. Başvuruların alınmasının ardından internet aracılığıyla ve İŞKUR Bölge Müdürlüklerinde başvuru yapan adaylar, sonuçların ne zaman ve nasıl açıklanacağını araştırmaya başladı.

Seçim aşamaları ile ilgili İŞKUR 'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

  • Noter kurası yöntemi,
  • Liste yöntemi,
  • Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.

İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır; Birinci listedeki başvuranlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanıcı olamayacaktır.

  • Kadınlar,
  • 35 yaş üstü bireyler,
  • Engelliler,
  • Eski hükümlüler,
  • Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar,"

SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

İŞKUR TYP başvuru sonuçlarına , başvuru yaptığınız İl ya da İlçe 'nin Halk eğitim merkezi ile Milli Eğitim Müdürlüğü veya İŞKUR Bölge Müdürlüğü 'nden ulaşabilirsiniz. Kuraya katılmaya hak kazananların listesi buralarda asılmaktadır.

YENİ TYP İLANLARI İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER