DPB'den Sözleşmesi Biten 4/B'lilerin Atama Kurası Duyurusu

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla yeni bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 4/B'li sürekli işçi ve geçici işçilerin atama kuralarının yapıldığına yer verildi.

DPB'den Sözleşmesi Biten 4/B'lilerin Atama Kurası Duyurusu

Devlet Personel Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması geldi.

DPB resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuruda, sözleşme süreleri sona eren 4/B'li sürekli işçi ve geçici işçilerin atama kuralarının yapıldığına yer verildi. 

Söz konusu duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Özelleştirme uygulamaları kapsamında iş akitleri sona eren sürekli işçi ve geçici işçiler için 26 Ekim 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığında atama kurası düzenlenmiştir.

Düzenlenen kura ile; 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın Ek 9 uncu maddesi gereğince, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca tespit edilip isimleri kamu kurum ve kuruluşlarına atama teklifleri yapılmak üzere liste halinde Başkanlığımıza bildirilen toplam 953 hak sahibinden 72’ si İdari Büro Görevlisi, 881’ i ise İdari Destek Görevlisi unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına atanmaya hak kazanmıştır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

4/B Sözleşmeli Personel Sorgu Ekranı

Kamubulteni.com  |  Ankara