Üniversite Öğrencilerine İŞKUR'dan Günlük 67 TL ile İş-Başvuru Şartları Açıklandı

Üniversite öğrencilerine yaz aylarında günlük 67 TL ile iş imkanı. İlana başvurular başlıyor. İŞKUR , sosyal çalışma programı başvuru şartlarını ve detayları açıkladı. İşte detaylar.

Üniversite Öğrencilerine İŞKUR'dan Günlük 67 TL ile İş-Başvuru Şartları Açıklandı

Üniversite öğrencilerine iş.

Üniversite öğrencileri yaz aylarında İŞKUR aracılığıyla geçici olarak işe yerleştirilecek. Öğrenciler haftada 3 gün çalışacak. Haftada  gün günlük 7.5 saat çalışacak öğrenciler için başvuru tarihi ve başvuru şartları açıklandı.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk , geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada başvuruların 25 - 28 Haziran tarihleri arasında alınacağını ifade etti. Başvuruların alınması sonrası 5 Temmuz 2019 günü çalışacak öğrenciler elektronik ortamda kura ile belirlenecek. 

8 Temmuz günü işbaşı yapılacak. Öğrenciler 30 Eylül 2019 tarihine kadar çalışacak.

BAŞVURU DETAYLARI BELLİ OLDU

Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfasında Sosyal Çalışma Programı hakkında detaylara ve başvuru şartlarına yer verildi. İşte şartlar ve diğer detaylar.

ÖĞRENCİLER HANGİ İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAK?

  • Doğanın korunması.
  • Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması.
  • Kütüphanelerin bakımı ve düzeni.
  • Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir. Ancak katılamayacağı belirtilen eğitim düzeylerinin yanısıra kişinin aktif bir lisans veya önlisans kaydının olması durumunda programlara katılım mümkündür.

Vakıf veya devlet fark etmeksizin bütün üniversite öğrencileri başvurabilir.

Okulu uzatanlar da başvuru yapabilir.

Öğrenciler farklı şehirlere başvuru yapabilir.

Çalışma sırasında öğrenciler burs ve kredilerini almaya devam eder. Burs ve kredi kesilmez.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

  • Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılamaz. (Fakat bunların yanısıra aktif bir lisans veya önlisans öğrenim kaydı olan kişiler katılabilir.)
  • 18 yaşını doldurmamış üniversite öğrencileri katılamaz.
  • Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında başka bir işte çalışan, staj yapan ve herhangi bir işyerinden kısa vadeli sigortalılık kollarından sigortalılığı bildirilen öğrenciler katılamaz.
  • Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında öğrencilik kaydı aktif olmayan öğrenciler katılamaz.
  • Bahar dönemi dersleri bitmeyen öğrenciler katılamaz. (Dersleri bitmiş ancak finalleri veya bütünleme sınavları bitmemiş öğrenciler katılabilir.)
  • Yaz döneminde ders alan öğrenciler katılamaz.
  • 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sonu itibarıyla genel akademik not ortalaması, not döküm cetvelinde (transkript) 4’lük sistemde 2’nin, YÖK’ün “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları” tablosunda 53.33’ün veya varsa üniversitelerce ayrıca belirlenen başarı puanının altında olan öğrenciler programa katılamaz. Bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarında olduğu gibi not ortalaması hesaplanamayan öğrenciler için ilgili dönem itibarıyla başarısız olanlar da programa katılamaz.

İLANI BEKLEYEN KADIN-ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

İlanı bekleyen diğer kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

BAŞVURULAR 25 HAZİRAN 2019 GÜNÜ BAŞLAYACAK. BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >> İŞTE LİNKLER

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN