Sağlık Bakanlığı 30 Bin İşçi Alımını İŞKUR Üzerinden Yapacak! Kontenjanlar Neler?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı ile ilgili detaylar netlik kazanmaya başladı. 2022 senesi içerisinde 30 bin işçi alımı kontenjanları Sağlık Bakanı tarafından açıklandı. Başvurular ise yalnızca İŞKUR üzerinden aranacak. Sağlık Bakanlığı bünyesinde var olan personel eksikliğini gidermek amacıyla işçi alımlarını yapacak. Sağlık bakanı Fahrettin'in koca yapmış olduğu duyuru ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde eksiklikleri gidermek amacıyla 85 bin personel alımı yapılacağını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Baka

Sağlık Bakanlığı 30 Bin İşçi Alımını İŞKUR Üzerinden Yapacak! Kontenjanlar Neler?

Sağlık Bakanlığı'ndan 30 Bin İşçi Alımı İlanı


Sağlık Bakanlığı işçi alımı kapsamında ilana çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin koca 22 Ağustos 2022 tarihinde yapmış olduğu açıklamada 2022 senesi içerisinde toplamda 85 bin personelin alınacağını duyurmuştu.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Sağlık Bakanı, herhangi bir kontenjan ya da statü ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmadı. Fakat Sağlık Bakanlığının 30 bin işçi alımı yapılacağı bilgisini aldık. Geri kalan 55 bin kişilik kontenjanı ile de sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Sözleşmeli personel alımı ile ilgili bilgi edinmek amacıyla haberimizin devamını takip edebilirsiniz. 

Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Hangi Kontenjanlara Yapılacak? 


Sağlık Bakanlığının işçi alımı genel itibarıyla hastane yerinde yapılmaktadır. Hastanelerde farklı pozisyonlarda atanmak suretiyle kamu daimi işçi alımı gerçekleştirilecek. Bu açılır bakıldığında alımlar ağırlıklı bir şekilde temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi kadrolarında gerçekleştirilecek. Fakat beklenen diğer kontenjanlar şu şekildedir;
Klinik destek elemanı,
Silahsız güvenlik görevlisi, 
Temizlik görevlisi, 
Sağlık cihazları bakım personeli, 
Bakım onarım personeli,
Isıtma ve sıhhi tesisatçı, 
Marangoz,
İnşaat boyacısı, 
Elektrikçi, 
Şoför. 
Kadrolarında daimi işçi alımı yapılması planlanıyor.

İşçi Alımları İŞKUR Üzerinden Yapılacak 


Sağlık Bakanlığı işçi alımları müracaat işlemleri yalnızca İŞKUR üzerinden alınmaktadır. Bakanlık, 2022 senesi içerisinde 30 bin işçi alacak olup yukarıda da tahmin etmiş olduğumuz kadrolarda personel alımlarını gerçekleştirecek. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı işçi alımları yalnızca Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılmaktadır.

Sağlık Bakanlığı İŞKUR Başvuru Şartları Neler? 


Sağlık Bakanlığı işçi alımı için adaylardan genel itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları olmalarını, kamu haklarından mahrum bulunmamalarını, görevlerini yapmalarına mani olabilecek herhangi bir sağlık problemlerinin bulunmamalarını, yapılacak güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmasından olumlu bir şekilde çıkmalarını, 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 40 yaşından büyük olmamalarını istemektedir.