MEB, İŞKUR Üzerinden 6 Şehirde 38 Kamu İşçisi Alacağını Duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımları sürüyor. 6 şehir için personel alım ilanları duyuruldu. KPSS'siz işçi ile personel alım ayrıntıları ve kontenjanları haberimizde... Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı ilanları duyuruldu. İŞKUR aracılığı ile ilan edilen habere göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde farklı alanlarda işçi alımı ile personel alımı yapılacak. Buna göre alımlarda öğretmenevleri aktif rol oynayacak.

MEB, İŞKUR Üzerinden 6 Şehirde 38 Kamu İşçisi Alacağını Duyurdu

MEB Personel Alımı İlanı
İŞKUR iki farklı kategoride işçi personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Kamu alanında gelen ilan ile beraber farklı 5 şehirde bulunan öğretmenevlerini personel alımı yapılacak. Kurum dışı ilanlarda ilan edilen duyuruya göre Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenevlerinde personel alımı yapılacak.


Hangi Öğretmenevleri Personel Alımı Yapacak?

  • Adana Ceyhan öğretmen evi ve Aso kamu iktisadi işletmesi,
  • Eşme Sabancı Öğretmenevi,
  • Bandırma Öğretmenevi ile Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü,
  • Keşap Öğretmenevi ile Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü,
  • İskele Öğretmenevi ile Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü,
  • Afşin Öğretmen Evi Müdürlüğü


Hangi Unvanlarda Personel Alınacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İŞKUR üzerinden yapılan duyuruya göre öğretmen evleri bünyelerinde eksiklikleri yerine getirmek amacıyla en az ilköğretim mezunu garson, gıda mühendisi, temizlik görevlisi, yemek dağıtım elemanı, işçi kadrolarında işçi alımı ile personel alımı yapılacak.

MEB Personel İşçi Alımı Başvuru Şartları Neler?

Söz konusu işçi alımı ilanlarına müracaat işlemlerinin gerçekleştirilmesi açısından adaylardan Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmaları ile kamu haklarından mahrum bulunmamaları ve görevlerini yerine getirmelerine mani olabilecek herhangi bir sağlık problemlerinin olmamaları isteniyor. Aynı zamanda yapılacak güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmasında olumlu netice almakla beraber herhangi bir suç hükümlülüğünün bulunmaması ile alım yapılacak şehirde ikamet ediyor olmak gibi çeşitli şartlar aranmaktadır. Diğer taraftan 18 yaşını tamamlamış ve en az ilköğretim mezunu olmak gerekir.


MEB İŞKUR İşçi Alımı Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Adana Ceyhan Öğretmenevi personel alımı başvuruları şahsen ilgili kuruma yapılmakla beraber diğer öğretmen evlerini işçi personeli alımı başvuruları ise yalnızca İŞKUR kamu ilanları üzerinden yapılacak.