Kamuya 761 Personel Alımı Başvurusu Başladı (ETİ-KGM-Üniversiteler-MEB)

Kamuya , farklı şehirlerde çalıştırmak üzere 761 personel ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. KPSS puan şartı olmadan ve 50 KPSS puanı ile yapılacak kamu personeli ve kamu işçisi alımında başvurular bugün başladı.

Kamuya 761 Personel Alımı Başvurusu Başladı (ETİ-KGM-Üniversiteler-MEB)

İŞKUR Duyurdu: Kamuya 761 personel alımı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda , farklı şehirlerde bulunan kamu kurum ve kuruluşları bünyesine en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel , işçi , memur alımı yapılacağına yer verildi. KPSS puan şartı olmadan ve 50 KPSS puanı ile yapılan personel alımında başvuru bilgileri yazımızda.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İŞKUR üzerinde yayımlanan personel alımlarının başvuru genel şartları şu şekilde:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,

- Göreve başlayacak personelin görevini devamlı yapmasına engel bedenen, aklen ve ruhen sağlık sorununun olmadığını  belgelemeleri gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. 

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

ALIM YAPILAN KADROLAR VE PERSONEL ALAN KURULUŞLAR

BAŞVURU

İlanlara başvurular bugün başladı. İŞKUR e sube üzerinde başlayan başvuru için adayların esube.iskur.gov.tr adresine gitmesi gerekmektedir. 

İŞKUR e sube sayfasına gittikten sonra iş arayan kısmından giriş yapılacak. 

Daha sonra açılan panelde iş ilanları yazan yere tıklayın. 

Son olarak iş arama sayfası karşınıza çıkacak. Burada işyeri türü yazan kısımda kamu seçeneğini işaretleyip ARA butonuna tıklayın. 

KAMU İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN