İŞKUR üzerinden TYP Kapsamında Diyarbakır'da 2 Bin 208 Kişi İşe Alınacak

Diyarbakır'da Toplum Yararına Programlar çerçevesinde 2 bin 208 kişi işe alınacak. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğü'nce, 17 ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 1750 temizlik ve 458 güvenlik görevlisi alınacağı açıklandı.

İŞKUR üzerinden TYP Kapsamında Diyarbakır'da 2 Bin 208 Kişi İşe Alınacak

TYP alımı için başvuruların 21 Eylül'e kadar süreceğine yer verilen açıklamada, başvuruların kuruma gidilmeden alo 170 üzerinden ya da İŞKUR resmi sayfasından T.C. kimlik numarası ve şifreyle alınacağı belirtildi.

TYP kapsamında kura ile işe başlamaya hak kazananların 12 Ekim'de iş başı yapacağı, 30 Haziran 2020 tarihine kadar istihdam edileceğine yer verilen açıklamada, "Noter kurası yöntemi kullanılacak. Kura, pandemi koşulları sebebiyle 6 Ekim'de tüm projeler için tek seferde elektronik olarak noter huzurunda kurum ve yüklenici temsilcileri nezaretinde çekilecektir. İlimiz genelinde açılan temizlik projeleri için erkek katılımcı seçiminde engellilik ve eski hükümlülük hariç olmak üzere erkek katılımcılar için 35 yaş alt sınırı bulunmaktadır. Güvenlik projeleri için yaş sınırı aranmamaktadır." denildi.