İŞKUR Duyurdu: 60 Bin Personel Alımı Başvurusu E Devlet'ten

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda kamu ve özel sektör iş ilanlarına başvuruların corona virüs nedeniyle internet üzerinden, e devlet kapısından yapılacağına yer verildi.

İŞKUR Duyurdu: 60 Bin Personel Alımı Başvurusu E Devlet'ten

İŞKUR 'dan kamu işçisi alımı duyurusu.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda kamu işçisi alımı ilanlarına başvuruların internet üzerinden yapılacağına yer verildi. 

İŞKUR 'un internet sayfası üzerinden yayımlanan duyuru şu şekilde:

"Tüm Dünya çapında gündem olan ve yakın zamanda ülkemizde de tespit edilen yeni tip Koronavirüse karşı tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yoğun çalışmaları ve tedbirleri bulunmaktadır.

Bu minvalde, İŞKUR aracılığı ile ilan edilen ve zaman zaman hizmet binalarımızda yoğunluğa neden olan kamu işçi alımları başvurularına ilişkin bazı önlemlerin alınması ihtiyacı oluşmuştur.

Bu kapsamda ikinci bir duyuruya kadar başvurusu devam eden ve yeni ilan edilecek tüm kamu işçi alım ilanlarına başvurular esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden elektronik (online) kullanıcı girişi yapılarak alınacaktır.

Ayrıca vatandaşlarımız söz konusu ilanlara e-Devlet ve Alo 170 hattı üzerinden de başvuru yapabilecektir.

Kamu işçi alım ilanlarına başvurabilmek için İŞKUR’a kayıt olmak ve kaydın aktif statüde olması gerekmektedir. İŞKUR kaydının aktif olması için ise iş arayan profilinde yer alan meslek ve öğrenim bilgilerinin doldurulması zorunludur. Ayrıca başvuru yapacak kişinin özgeçmişine, başvuru yapılacak kamu ilanında belirtilen meslek için aranılan sertifikaların ve benzeri belgelerin, özel durumlara (engelli / eski hükümlü / TMY) ilişkin ibraz edilmesi gereken dokümanların eklenmiş olması da gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

60 BİN PERSONEL ALINIYOR

İŞKUR 'dan yayımlanan duyuruda farklı kadrolarda istihdam etmek üzere 60 bin yeni personel alımı yapıldığına yer verildi. 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İŞKUR kamu ve özel sektör iş ilanlarına başvurular , aşağıdaki adımlar takip edilerek yapılacak.

https://www.turkiye.gov.tr/kriterlere-gore-acik-is-sorgulama

Yukarıdaki linke tıklayın. Aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Bu ekranda kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayın. Daha sonra karşınıza e devlet giriş ekranı çıkacak. 

Bu ekranda TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Daha sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. (E Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT 'ye giderek e Devlet şifrenizi alabilirsiniz.)

Yukarıdaki ekranda belirtilenleri seçin ve ARA butonuna tıklayın.

İlanlar aşağıda sıralanacaktır. 

Tüm kamu iş ilanları için  TIKLA KATIL

MEMUR PERSONEL ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN