İŞKUR'dan Annelere Aylık 2 Bin 800 TL-İşte Başvuru Sayfası

İŞKUR 'dan annelere aylık 2 bin 800 TL 'ye kadar ödeme. Söz konusu destek için başvuru detayları, şartları ve başvuru ekranı haberimizde.

İŞKUR'dan Annelere Aylık 2 Bin 800 TL-İşte Başvuru Sayfası

İŞKUR'dan annelere aylık 2 bin 800 TL.

Annelere sevindiren haber İŞKUR 'dan geldi. Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan duyurularda işbaşı ve mesleki eğitim kurslarına katılan annelere günlük 80 TL ödeme yapılacağı bildirildi. Söz konusu proje kapsamında , çalışmak isteyen annelere iş ve destek ödemeleri yapılmaktadır. 

Söz konusu kurslarda amaç, mesleği olmayan, iş bulamayan vatandaşlara kurs verilmesi ve kurs sonucunda adayları işe yerleştirmek. 

0-15 yaş arasında çocuğu olan annelere yönelik yapılan proje kapsamında başvurular devam ederken , proje devam ederken çocuğu 15 yaşını tamamlayan anneler proeden faydalanmaya devam ediyor. 

Söz konusu proje ile ilgili bir düzenleme yapıldı ve evlat edinen anneler de bu desteklerden faydalanabilecek. 

Kurs süresinde İşKUR , annelere günlük 80 TL ödeme yapmaktadır. Aylık da 2.400 lira para ödemesi yapılıyor. Maaşn yanı sıra sigorta giderleri de devlet tarafından karşılanmaktadır. İ

İŞBAŞI EĞİTİM KURS SÜRESİ

Proje kapsamında işbaşı eğitim programları, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanıyor. Programlar günde en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor.

MESLEKİ EĞİTİM KURS SÜRESİ

Mesleği eğitim kurslarına katılacak kadınlar ise 160 gün kurs görüyor ve kurslar; günlük en az 5, en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30, en fazla 40 saat. Yani, İşte Anne Projesi ile 3 aylık işbaşı eğitim programına katılan kadına devlet, 7.200 lira maaş ödüyor.

400 TL KREŞ DESTEĞİ

İşte Anne Projesine katılan kadınlara maaş ödemesinin yanı sıra 2-5 yaş arasındaki çocuklu annelere 400 TL 'de kreş yardımı yapılıyor. Kreş desteği ödemesi program süresinde yapılacak ve toplam destek 2 bin 800 TL 'yi buluyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

  • 0-15 yaş arası çocuğu olan anneler yararlanabiliyor.
  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak.
  • İşverenin birinci veya ikinci dereceden akrabası ya da eşi olmamak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamak.
  • Desteğe başvurulduğundan önceki 3 ay işverenin çalışanı olmamak.
  • Desteğe başvurulduğu tarihten önceki son 1 ayda emeklilik ve malullük primi yatırılmamış olmak.
  • İş ve meslek danışmanlığından faydalanmış olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ

İşbaşı ve mesleki eğitim kurslarına başvurular aşağıdaki şekilde yapılacak.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimde görülen adımları takip edin.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA