İŞKUR'da Başladı: 13 Şehre 3 Bin TL Maaşla Personel Alımı

İŞKUR üzerinden duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda 13 şehre ayda 3 bin lira maaşla personel alımı yapılacağına yer verildi. Farklı illerdeki ilanların başvuru bilgileri yazımızda.

İŞKUR'da Başladı: 13 Şehre 3 Bin TL Maaşla Personel Alımı

İŞKUR duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda farklı illerde çalıştırmak üzere personel alımı yapılacağına yer verildi.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden bir son dakika açıklaması yaptı. İşbaşı eğitim ve mesleki eğitim kursları kapsamında farklı illere yapılan personel alımlarının başvurusuba dair bilgilere bu yazımızda yer verdik.

İŞBAŞI EĞİTİM VE MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI NEDİR?

İŞKUR üzerinden başvurusu alınan işbaşı eğitim ve mesleki eğitim kurslarında adaylar önce eğitime alınır. İş başında verilecek eğitimlerin ardından adaylar hem iş hem de meslek sahibi olacaktır. 

MAAŞ VE DİĞER HAKLAR

Kurslara katılan adaylara aşağıdaki başlıklar altında ödemeler yapılır:

1. İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 89,4 TL, öğrenciler için 67,05 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 TL zaruri gider ödemesi,
2. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,
3. Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL zaruri gider ödemesi,
4. İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,
5. Genel sağlık sigortası primi,
6. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından işbaşı eğitim programı süresince karşılanmaktadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İşbaşı ve mesleki eğitim kursları kapsamında yapılan personel alımlarında eğitim şartı aranmamaktadır. Okur yazar olan, ilkokul, ortaokul, lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylar arasından yapılan personel alımlarında başvuru genel koşulları şu şekilde:

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
2. 15 yaşını tamamlamış olmak,
3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
4. Emekli olmamak,
5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.
Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

GÜNCEL İLANLAR

İlanlar şu şekilde:

İŞBAŞI EĞİTİM KURSLARI

Mesleki eğitim kursları ise şu şekilde:

BAŞVURU

İlanlara başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek başvurusunu internet üzerinden yapması gerekmektedir: 

https://esube.iskur.gov.tr/

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Daha sonra üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER butonuna tıklayın Kurslar sayfasına gidin.

İLANLARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN