En Az İlkokul Mezunlarına Cumhurbaşkanlığı'nda İş: KPSS'siz Başvurular Başladı

En az ilkokul mezunlarına iyi haber geldi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada Devlet Arşivleri Başkanlığı bünyesine KPSS şartı olmadan personel alımı yapılacağına yer verildi. İlana başvurular bugün başladı. İşte detaylar ve başvuru adımları.

En Az İlkokul Mezunlarına Cumhurbaşkanlığı'nda İş: KPSS'siz Başvurular Başladı

Cumhurbaşkanlığı personel alımı başvurusu başladı.

İŞKUR üzerindne duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda en az ilkokul mezunu adaylar arasından kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı bünyesine yapılacak işçi alımında başvurular bugün İŞKUR üzerinden başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda başvuru detaylarına ve başvuru şekline yer verdik.

İlanlar yayımlanıyor... Takip için TIKLAYIN

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Cumhurbaşkanlığı tarafındna yayımlanan personel alımı ilanına başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru genel koşullarını taşıması gerekmektedir:

- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

- Anayasal düzen ve bu düzenin işleyişine, özel hayat ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu ve uyuşturucu madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak,

- Özel kanunlarda yer alan özel şartları taşımak,

- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

- Başvurunun son günü itibarıyla belirtilen bölümlerden mezun olmak,

- Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyuru ekinde yer alan tabloda gösterilen ve tercih ettikleri görev unvanlarına ilişkin meslek kolunun gerektirdiği şartları taşımak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak, şartları aranır.

- Adaylar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayımlanan ilanlardan, sadece bir il -ilanda istenen ilde ikamet etme zorunluluğu vardır- ve bu il için ilan edilen meslek kollarından sadece birine başvuru yapabilecektir.

- Adaylar vardiyalı çalışma düzenini kabul etmiş sayılır ve vardiyalı çalışmaya engel bir durumunun olmaması gerekir.

- Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.

- Adaylardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler ile şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler için sınav süreci idare tarafından her aşamada sonlandırılabilecektir.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI ve KADRO DAĞILIMI

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na yapılan personel alımına başvurular İŞKUR üzerinden başaldı. İŞKUR üzerinde yayımlanan ilan şu şekilde:

Başvurular ise şu şekilde yapılacak:

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın ve açılan sayfada İŞ ARAYAN yazan yerden kimlik numaranız şifrenizle giriş yapın. İŞKUR şifreniz yoksa e devlet girişi kısmından giriş yapabilirsiniz.

Daha sonra karşınıza panel çıkacak. Burada İŞ İLANLARI butonuna tıklayın.

Son olarak iş arama sayfası karşınıza çıkacak. Burada İŞYERİ TÜRÜ yazan kısımda KAMU seçeneğini işaretleyip ARA butonuna tıklayın. İlanlar aşağıda sıralanacaktır. 

KAMU İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN