32 Şehre 3000 TL Maaşla Personel Alımı İnternetten Başladı: İşte İŞKUR Başvurusu

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda 32 şehirde bulunan işyerlerine mezuniyet şartı olmadan, ilkokul, ortaokul, lise, ön lisans ve lisans mezunları arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. Alınacak personellere verilecek ücretler hakkında, "İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi" denildi. İlanların detayları yazımızda.

32 Şehre 3000 TL Maaşla Personel Alımı İnternetten Başladı: İşte İŞKUR Başvurusu

İŞKUR'dan farklı şehirlere personel alımı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda farklı şehirlerde İŞKUR aracılığıyla personel alımı yapılacağına yer verildi. Sınavsız birçok kadroya yapılan personel alımlarında başvurular internet üzerinden alınıyor. Alıancak adaylar işbaşı eğitim kursu ve mesleki eğitim kursları aracılığıyla istihdam edilecek. Önce kursa alınacak adaylar, işin başında görecekleri eğitimin sonunda hem meslek hem iş sahibi olacak. İŞKUR üzerinden yapılacak personel alımında adaylara kurs süresince maaş İŞKUR tarafından verilecek. Kurs üsresi sonunda adaylar , normal işe başlayacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İŞKUR üzerinden yapılan personel alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
2. 15 yaşını tamamlamış olmak,
3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
4. Emekli olmamak,
5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

GÜNCEL İLANLAR

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için kadrolar, başvuru tarihleri ve diğer detayları yazımızda:

BAŞVURU

İlana başvuruda bulunmak isteyen adayların https://esube.iskur.gov.tr/ adresine gitmesi gerekmektedir. 

İŞKUR e sube sayfasına gidip giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde ONLİNE İŞLEMLER yazan yere tıklayın ve yukaırdaki resimde gösterilen adımları izleyerek başvuru sayfasına gidin.

İŞ İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN