19 Şehirde Sınavsız Personel Alımı: Başvuru Başladı

İŞKUR üzerinden duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda 19 farklı şehirlerde istihdam etmek üzere farklı kadrolara personel alımı yapılacağına yer verildi.

19 Şehirde Sınavsız Personel Alımı: Başvuru Başladı

İŞKUR'dan farklı illere personel alımı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden son dakika duyuruları yayımlandı. Yayımlanan duyurularda en az ilköğretim mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağı açıklandı. Farklı illere yapılan personel alımında başvurular İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden alınıyor. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda işbaşı ve mesleki eğitim kursları kapsamında yapılan personel alımlarının başvuruya dair bilgilere yer verdik.

KURS NEDİR?

İşbaşı eğitim kursları açıklaması şu şekilde: "İşbaşı eğitim programları; Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır."

Mesleki eğitim kursları açıklaması şu şekilde: "Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren kişi ve grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen mesleki eğitim kursları; mesleği olmayan vatandaşlara meslek öğretmek, mesleği olan vatandaşların nitelikleri geliştirmek ve mesleği olup iş bulamayan vatandaşların istihdam garantili kurslar aracılığıyla istihdam edilmesini sağlamak amacıyla düzenlenmektedir."

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İşbaşı ve mesleki eğitim kursları kapsamında yapılan personel alımlarının başvuru şartları şu şekilde:

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

2. 15 yaşını tamamlamış olmak,

3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

4. Emekli olmamak,

5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,

7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

8. Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.

9. Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

GÜNCEL İLANLAR

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alımları , alım yapılan şehirler ve kadrolar şu şekilde:

BAŞVURU

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izlemesi ve başvurusunu aşağıdaki adımları izlemesi gerekmektedir:

https://esube.iskur.gov.tr/

Linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra üst menüdeki ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın Kurs sayfasına gidin.

İŞ İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN