TTK, İŞKUR Üzerinden 4 Bin İşçi Alacak!

Türkiye Taş Kömürü Kurumu, 4 bin işçi alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konuya yönelik bir son dakika açıklaması geldi. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak olup adaylara ayrıca tebligat gönderilmeyecek. Türkiye Taş Kömürü Kurumu  (TTK), işçi alımı ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Nisan aylarında gelen alım haberini üzerinden yeni açıklamalar geldi ve ilan süresi kısaldı. Buna göre Türkiye Taş Kömürü Kurumu işçi alımını bekleyen adaylar açısından müjdeli bir haberimiz var. İlan önü

TTK, İŞKUR Üzerinden 4 Bin İşçi Alacak!

4 Bin İşçi Alınacak


Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK), bünyesindeki işçi eksikliğini gidermek amacıyla 4 işçi alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Mayıs sonunda çıkan haberlere baktığımızda Türkiye Taş Kömürü Kurumu yetkililerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra 3 bin kişilik bir işçi alımı için söz aldıklarını fakat daha sonrasında ise bu sayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda 4000'e çıkarılacağı bilgisi gelmişti. Buna göre Türkiye Taş Kömürü Kurumu, 4000 kişilik bir kadro ile pano ayak işçisi adamı gerçekleştirecek.

TTK’dan Yeni Açıklama Geldi


Mayıs ayından itibaren beklenen ilan açısından geçen hafta yeni bir açıklama yapıldı. Genel Maden işçi Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşilgül, Çanakkale ile Balıkesir'de istifa eden işçiler ile işçi alımlarına yönelik yeni açıklamalarda bulundu. İstifa eden işçilerin yerine yenilerinin arınması açısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni bir açıklama beklemiyor. Bu açıdan bakıldığında 4000 işçi alımı gerçekleştirilecek.

TTK İşçi Alımı Başvuru Koşulları Neler?


Türkiye Taş Kömürü Kurumu işçi alımı açısından adayların bazı kriterlere uygun olmasını talep ediyor. Bunlar ise genel itibariyle;
Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak,
Askerlik vazifesini yerine getirmiş ya da askerlik ile ilgisi bulunmamak,
En az ilkokul mezunu olmak,
İran tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamamış ve 32 yaşından gün almamış olmak,
Alım yapılacak ilde ikamet ediyor olmak.

Müracaatlar İŞKUR Üzerinden Alınacak


TTK işçi alımı için süreç İŞKUR üzerinden takip edilecek. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayınlanacak ilan açısından müracaat işlemleri sadece elektronik ortamda alınacak.

Adaylar, Kura İle Belirlenecek


İŞKUR Üzerinde yapılacak başvuruları incelenerek geçerli olacak müracaatlar nihai listeye eklenmek suretiyle web sitesi üzerinden yayınlanacak. Daha sonrasında nihai liste sonucuna göre Türkiye Taş Kömürü Kurumu kura çekimi gerçekleştirilecek.