Sağlık Bakanlığı Personel, İşçi ve ATT-Ambulans Şoförü Alımı Alımında İyi Haber 2020 (Güvenlik Görevlisi, Temizlik Personeli, Klinik)

Sağlık Bakanlığı personel ve ambulans sürücüsü, güvenlik görevlisi, temizlik personeli, klinik destek personeli, büro personeli, sekreter ve ATT ile ambulans sürücüsü alımında iyi haber geldi.

Sağlık Bakanlığı Personel, İşçi ve ATT-Ambulans Şoförü Alımı Alımında İyi Haber 2020 (Güvenlik Görevlisi, Temizlik Personeli, Klinik)

Sağlık Bakanlığı'na ambulans şoförü, işçi ve ATT alımlarında iyi haber.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesi görüşülüyor. Yapılan bütçe görüşmelerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katıldı ve Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin sunumunu yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada salgının son durumuna değinirken , salgının kitlesel bulaşma dönemine geçtiğini söyledi.

İlanlar yayımlandığında haberdar olmak için TIKLAYIN

"Bakanlığımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanı temel alan bir sağlık politikası izlemeye devam edecektir." diyen Bakan Koca, "Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde üniversiteler ve özel yatırımcılar da rol almakla birlikte hizmetin büyük bir kısmı Bakanlığımız teşkilatınca yürütülmektedir. 934'ü hastane, 8 bini aile sağlığı merkezi olmak üzere toplamda 14 bini aşkın sağlık kuruluşumuzla hizmet vermekteyiz. 1 milyon 100 bini aşan sağlık çalışanı ile 83 milyonu aşkın insanımıza hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunmanın uğraşı içindeyiz." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI

Bakan Koca, Türkiye'de 1 milyon 100 bin sağlık çalışanı olduğunu, ancak bu sayının OECD ülkelerine göre geride olduğunu , personel eksiğinin kapatılması için hızla çalışma yürüttüklerini söyleyerek, "Tüm insan gücü planlarımıza rağmen hekim sayımızda OECD ülkelerine göre geride olduğumuzu biliyoruz. Başta hekimler olmak üzere sağlık personelinde hızlı bir artış göstermemize rağmen açığımızın bir süre daha devam edeceği anlaşılmaktadır" dedi.

PARAMEDİK-ATT-AMBULANS SÜRÜCÜSÜ ALIMI

Bakan Koca, 2021 yılında ambulans sayısının arttırılacağını söyledi. "2020 yılı içerisinde 5,5 milyona yakın vatandaşımıza ambulanslarımızla müdahale ederek sağlık tesislerimize naklini gerçekleştirdik." diyen Bakan Koca, "5.930 olan ambulans sayımızı 2021 yılında 6.340’a çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. 

Bu açıklamaya bakacak olursak 2021 yılında en az 1200 ambulans sürücüsü alımı yapılması bekleniyor. Ambulans şoförü alımı ile birlikte işçi alımı da yapılması bekleniyor. 1200'den fazla Paramedik , ATT ve ambulans personeli alımı yapılması bekleniyor. 

HANGİ ŞEHİRLERE ALIM OLACAK?

Personel alımının hangi şehirlere yapılacağı henüz açıklanmadı. Ancak alımın Türkiye geneli olması bekleniyor. 

İLANLAR GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN