Sağlık Bakanlığı 81 Şehre 10-14 Bin İşçi Alımı Yapacak

Sağlık Bakanlığı 32 bin personel alımı açıklaması sonrası bir açıklama daha geldi ve 10-14 bin sağlık işçisi alımı yapılacağına yer verildi. Personel alımı kadroları ve başvuru detayları haberimizin devamında.

Sağlık Bakanlığı 81 Şehre 10-14 Bin İşçi Alımı Yapacak

10-14 bin sağlık işçisi alınacak.

Sağlık Bakanlığı 32 bin personel alımının yanı sıra işçi alımı da yapacak. 2020 yılı kamu personeli ve kamu işçisi alımı için geri sayımda sona gelinirken en çok araştırılan konu, işçi alımının ne zaman hangi kadrolara yapılacağı ve kaç işçi alımı yapılacağı konuları oldu.

FAHRETTİN KOCA: 32 BİN SAĞLIK PROFESYONELİ ALACAĞIZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamada, sağlık profesyoneli kadrolarına 32 bin personel alımı yapılacağını söyledi. Bakan Koca, "Sağlık çalışanlarımızın maddi koşullarını daha iyi hale getirmek için harekete geçtik. Cumhurbaşkanımıza ve Maliye Bakanımıza bu konudaki hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Bir önemli gelişme daha: 32.000 sağlık profesyonelini işe alıyoruz."dedi.

Sağlık Profesyonelleri: Hemşire, ebe, tekniker, teknisyen, fizyoterapist, sosyal çalışmacı, psikolog, diyetisyen gibi kadrolarda çalışan personellere sağlık profesyonelleri denir.

İŞÇİ DE ALINACAK

Sağlık Bakanlığı personel alımının yanı sıra işçi alımı da yapacak. Konu ile ilgili TBMM Gazetecisi Murat Polat bir açıklama yaptı. Polat açıklamasında 32 bin personelin yanı sıra 10 bin de işçi alımı yapılacağını söyledi. 

Polat , Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kadın erkek sağlık işçileri ve ilana başvuracaklarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

SPP 'DEN AÇIKLAMA1

Sağlık Profesyonelleri Platformu Başkanı Aras Ali Altıntaş bir açıklama yaptı. Altıntaş yaptığı açıklamada 14 bin civarında personel alımı yapılacağını söyledi.

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALINACAK?

Hastanelere 10-14 bin arasında işçi alımı yapılacak. Güvenlik görevlisi, temizlik personeli, klinik destek elemanı, bakım onarım personelinin yoğunlukta yapılacağı personel alımında kadrolar şu şekilde:

- Hasta kabul personeli

Ambulans şoförü,

- Bilgisayar Elemanı,

- Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı,

- Elektrikçi

Güvenlik Görevlisi

- Klinik Destek Elemanı

- Veri Giriş Kontrol İşletmeni

- Yardımcı Klinik Elemanı (Diş)

- Temizlik görevlisi,

- inşaat,

- Boyacı,

- Marangoz,

- Kaynakçı

- İşçi

- Şoför

Peki siz hangi kadroya kaç alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN