Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Hakkında Duyuru Geldi! İşte Sağlık Tesisi Sorgulama Ekranı

Sağlık Bakanlığı merakla beklenen duyurusu yayımladı. 10 Bin İşçi alımı hakkında yerleştirme duyurusu ve Sağlık Tesisi sorgulama ekranı haberimizde...

Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Hakkında Duyuru Geldi! İşte Sağlık Tesisi Sorgulama Ekranı

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde alımı yapılan 10 bin sürekli işçi kadrosu için beklenen duyurular gelmeye başladı. İl bazında yerleştirmesi yapılan adayların sonuçları belli olmaya başladı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merakla beklenen duyuru gelmiş olup göreve başlama işlemleri hakkında son tarih ve detaylar;

10 bin İşçi Alımı Hakkında Duyuru!
Bakanlıktan tarafından yapılan duyuruya göre İstanbul il hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere istihdam edilen adayların Bakanlık tarafından 26 Mayıs 2022 tarihibde atamaları yapılan adayların sağlık tesislerine yerleştirilme işlemleri yapıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı duyuruda;

"4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında Sürekli İşçi statüsünde İlimiz hizmet birimlerinde ihtiyaç duyulan hizmet alanlarında istihdam edilmek üzere Bakanlığımız tarafından 26/05/2022 tarihinde İlimize atamaları yapılan adayların İlimiz Sağlık Tesislerine yerleştirmeleri yapılmıştır. "

2022 Yılı 10 Bin İşçi Alımı Kontenjan Dağılımı 
Bakanlık tarafından 2022 yılı alımı yapılan kontenjanlar şu şekilde;

-Temizlik Görevlisi 4.032 kişi,
-Güvenlik Görevlisi (Silahsız) 1.452 kişi,
-Klinik Destek Elemanı (Hastane) 1.844 kişi,
-Şoför 465 kişi,
-Elektrikçi (Genel) 642 kişi,
-İnşaat Boyacısı/Boyacı 245 kişi,
-Marangoz 106 kişi,
-Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı 537 kişi,
-Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı 435 kişi,
-Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı 242 kişi,
Adayların Göreve Başlama Tarihleri Belli Oldu!
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü göreve başlama tarihini açıkladı.Bu kapsamda ataması yapılan adaylar Sağlık tesislerde görevlerine en geç 17 Haziran 2022 tarihine kadar göreve başlamaları gereklidir.

Her il için kendi il sağlık müdürlüğünün ana sayfasından başvuru sonuçları kontrol edilebilir. Bazı illerin sonuçları açıklanmışken bazılarının ise bir kaç gün içinde açıklanması beklenmektedir.

 Sağlık Tesisini Sorgulama Ekranı İçin Buraya Tıklayınız.

Görevine Başlayamayanlar Ne Yapacak?
-17 haziran 2022 tarihine kadar göreve başlamayanlar ile kendi isteğiyle göreve başlamak istemeyenlerin ve atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların  atamaları iptal edilecektir, yerlerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama işlemleri başlatılacaktır.

-Hastalığı nedeniyle atanmaya müteakip göreve başlamayacak durumda olanlar, durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri ve rapor bitim tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde başvurmaları kaydıyla göreve başlatılabileceklerdir.


-Doğumla ilgili mazereti nedeniyle atanmaya müteakip göreve başlayamayacak durumda olanlar, doğum raporunu ibraz etmesi kaydıyla analık izin süresi bitimine müteakip 5 iş günü içerisinde başvurmaları kaydıyla göreve başlatılabilecektir.