Kamuya 70 Bin Personel Alımı İçin İlk İlanlar Yayımlandı

İŞKUR aracılığıyla kamuya 70 bin geçici personel alımı için ilk ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanların detayları, başvuru ekranı ve başvuru şartları haberimizin devamında.

Kamuya 70 Bin Personel Alımı İçin İlk İlanlar Yayımlandı

İŞKUR'dan 70 bin personel alımı için ilk ilanlar yayımlandı.

Geçtiğimiz jafta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık ayında istihdam seferberliği başlatacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklamasının ardından İŞKUR'da 70 bin TYP personeli alımı için ilk ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilk ilanlarla kamu bünyesine geçici olarak istihdam etmek üzere on binlerce personel alımı yapılacağına yer verildi. 

Belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde geçici olarak çalıştırmak üzere yapılan personel alımında başvurular devam ediyor. Bu ilanlar ve Aralık ayının sonuna kadar yayımlanacak yeni ilanlar ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına 70 bin yeni personel alımı yapılacak. Farklı illere yapılan personel alımı için detaylar ve başvuru ekranı haberimizin devamında.

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR 'da yayımlanan Toplum Yararına Program kapsamında personel alımlarında başvuru yapacak adaylarda mezuniyet şartı istenmiyor. 18 yaşını doldurmuş adaylar arasından yapılacak personel alımlarında adayların İŞKUR 'a kayıtlı ve işsiz olması gerekmektedir. Öğrenci olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Ancak AÖF okuyan adaylar TYP ilanlarına başvuru yapabilmektedir. 

Emekli ve malul aylığı alan adayların da başvuruları kabul edilmez. 

İŞKUR TYP kapsamında yapılacak personel alımı ile adaylara, çalıştıkları süre boyunca asgari ücret (1.603,12 TL) verilir. Bunun yanı sırra vatandaşların Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri (883,02 TL) de devlet tarafından karşılanacaktır.

BAŞVURUSU DEVAM EDEN TYP İLANLARI

BAŞVURU ŞEKLİ

İŞKUR TYP personel alımı başvuruları internet üzerinden ve İŞKUR Bölge Müdürlüklerinden yapılmaktadır. Bölge Müdürlüklerinden başvuru yapmak için mesai saatleri içinde size en yakın İŞKUR Bölge Müdürlüğüne müracaat edin.

İnternet üzerinden başvurular ise aşağıdaki link üzerinden alınmaktadır. 

https://goo.gl/q7R79Y

Yukarıdaki linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. Açılan sayfadan TYP başvurunuzu yapabilirsiniz.

YENİ İLANLAR GELDİĞİ ANDA, MEMUR - POLİS ASKER ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara