GMİS'ten Açıklama Geldi! 500 İşçi Daha Alınacak

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK'nın personel ihtiyacının sürdüğünü, 500 kişilik alımın da yeterli olmayacağını söyledi.

GMİS'ten Açıklama Geldi! 500 İşçi Daha Alınacak

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK'ya 500 işçi alımı için sürecin Nisan ayı içerisinde başlayacağını söyledi. İşçi alımlarıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakan Yeşil, kurası yapılan 1000 işçi alımının işe başlama sürecinin devam ettiğini, 500 kişinin daha alınacağını söyledi. Nisan ayında yeni ilanın geleceğini belirten Yeşil, 1500 işçinin de şu an için yeterli olmadığını söyledi.

GMİS Başkanı, 'Cumhurbaşkanımızın işçi alımı sözünü verdiği günden itibaren kurumdan ayrılan emekli işçi sayısı 900'ü buldu. Zaten iş arkadaşlarımız zor şartlarda çalışıyor. İş yerlerindeki personel eksikliğinden dolayı işler durma noktasına geldi. Tabi bu konudaki raporlarımızı hazırladık ve yetkilere bilgi vereceğiz ve bundan sonra iki işçi alımının olması yönündeki baskılarımızı sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı.