En Az 33 Bin TL Maaş: İsviçre'ye 8500 İşçi Alımı Bekleniyor

İsviçre, geçen senenin sonunda aldığı kararda , 2020 yılı içinde Avrupa Birliği üye ülkeleri dışındaki ülkelerden 8 bin 500 işçi alımı yapacağını duyurmuştu. Pandemi nedeniyle ertelenen işçi alımı ilanının yayımlanması bekleniyor.

En Az 33 Bin TL Maaş: İsviçre'ye 8500 İşçi Alımı Bekleniyor

İsviçre'ye işçi alımı var mı?

İsviçre 'de asgari ücretin , dünyanın en yüksek asgari ücret seviyesine çıkarılması sonrası arama motoru Google üzerinde en çok aranan kelime İsviçre 'ye nasıl giderim? ve İsviçre işçi alımı kelimeleri oldu. Peki İsviçre 'ye işçi alımları nasıl yapılmaktadır? 

YURT DIŞINDA İŞÇİ OLARAK ÇALIŞMAK İÇİN...

Yurt dışında işçi olarak çalışmak için öncelikle pasaport almanız ve gideceğiniz ülke için vize almanız gerekmektedir. Vize 'nin çalışma üzerine alınması gerekmektedir. İsviçre 'ye gidiş şartları ve vize detayları için Tıklayın 

İSVİÇRE 'DE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

İsviçre 'de asgari ücret şu şekilde kararlaştırıldı:

Saatlik 23 İsviçre Frangı (193 TL)
Aylık 4086 İsviçre Frangı (34 bin 385 TL)

İSVİÇRE 'NİN DİLİ

İsviçre 'de farklı diller konuşulmaktadır. İşte en çok konuşulan dillar: Almanca, Fransızca, Romanşça, İtalyanca.

İSVİÇRE DİNİ

İsviçre hükümeti tarafından kabul edilmiş resmi bir din yoktur. Yine de Hristiyan nüfusun çoğunluğu oluşturduğu ülkede Katolik Kilisesi ve Protestan Kilisesi tanınmaktadır. Katoliklerin nüfusun yüzde 71'ini oluşturduğu ülkede bunu Reformcular yüzde 38, Ortodokslar yüzde 26 ile takip eder.

8500 İŞÇİ ALINACAĞI AÇIKLANDI AMA PANDEMİ ENGEL OLDU

2019 yılının sonunda bir açıklama yapan ülke, 2020 yılında AB ülkesi olmayan ülkelerden 8 bin 500 işçi alımı yapacağını duyurmuştu. Ancak Yılın ilk aylarında Avrupa 'da görülen coronavirüs pandemisi nedeniyle işçi alımları yapılmamıştı. 8500 işçi alımı da ertelenmiş oldu. 

Pandemide normalleşme adımlarının devam ettiği bugünlerde işçi alımının yeniden gündeme gelmesi bekleniyor. 

İSVİÇRE İŞÇİ ALIMI AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN