Almanya İşçi Alımı Başladı Başvurular Nasıl Yapılır Maaş Ne Kadar Başvuru Şartları Ne

Almanya’dan havayolları için Türk işçi getirilmesine onay çıktı. Başvurular nasıl yapılır, maaş ne kadar, dil şartı var mı?

Almanya İşçi Alımı Başladı Başvurular Nasıl Yapılır Maaş Ne Kadar Başvuru Şartları Ne

Yaklaşık 2 milyon işçi açığı bulunan Almanya acil şekilde işçi alımı yapacak. Türk işçi getirilmesine onay çıkaran Almanya hükümeti şimdi de sabırsızlıkla işçilerin gelmesini bekliyor. Ayrıca gelecek Türk işçilerin konaklama ihtiyacını da işveren karşılıyor. Almanya’nın açıklamalarından sonra vatandaşlar Almanya’da çalışmak için neler yapılması gerektiğini araştırmaya başladı.

CNN Türk ekranlarına katılan KTO Karatay Üniversitesi, Öğretim Görevlisi Ayça Mezde canlı yayında şu açıklamaları yaptı:

"Biz dışarıdan bu şekilde taleplerin olacağının farkındaydık. Havacılık deneyimi almış ve havacılık mezunları öncelikli olacak. 20 ve 40 yaş arasında çalışanlar başvuru yapabilecek.

A2 seviyesinde Almanca dil isteniyor. Fakat hızlandırılmış bir dil kursuda takviye olarak verilecek. Ayrıca alınacak kişilerin güvenlik kontrolleri olacak. Pasaport işlemlerinin tam olması gerekiyor.

İşveren tarafından kalacak yer sağlanacak. Bizim buradaki en büyük avantajımız Türkiye olarak süreçleri iyi yöneten bir kadromuz olması ve genç nüfusa sahip olmamız.

Bizim üniversite olarak gönderimlerimiz devam ediyor. Peyderpey alımlar yapılacak. Bu süreçte benim tavsiyem gidecek vatandaşların hızlı bir şekilde Almanca öğrenmeleri... Ayrıca pasaportlarını hazır bulundurmaları.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Belgeler tamamlandıktan sonra danışmanlar veya bizler aracılığıyla iletim sağlanıyor. Konsolosluklardan veya bizlerden öğrenebilirler. Belgeler genelde güvenliğe yönelik oluyor. Başvurular olumlu giderse hızlandırılmış Almanca kursu veriliyor.

Başvurular, Almanya’daki havalimanlarına doğrudan yapılabilecek ya da havalimanlarının Türkiye’de çalıştığı bir aracı kurum üzerinden gerçekleştirilebilecek. Alman Büyükelçiliği veya konsoloslukları üzerinden başvuru kabul edilmeyecek. Konsolosluklar üzerinden bilgi edinilebilecek.

Ne Kadar Kontenjan Var

7 bin 8 bin kişilik bir işçi açığı var. Türkiye'den şimdilik 2000 kişi isteniyor.

Mülakatlar Nasıl Sonuçlanıyor

Sürecin şu an çok hızlı ilerlemesi gerekiyor. Ellerinden geldiği kadar hızlı karar verip hızlı seçip yapmaları gerekiyor. O nedenle mülakatlar da hızlı ilerliyor.

Maaşlar Ne Kadar

Kargo, bavul ve yer hizmetleri gibi ihtiyaçlar var. Bu departmanlara göre maaşlarda değişiklik gösterecek. Saatlik ücreti 14 euro 25 cent."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /