12 Atama Sonrası Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Bekleniyor: İşte Kadrolar

Sağlık Bakanlığı 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı müjdesinin ardından işçi alımı olup olmayacağı merak edilmeye , işçi alımının ne zaman yayımlanacağı merak edilmeye başlandı.

12 Atama Sonrası Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Bekleniyor: İşte Kadrolar

Personel alımı sonrası işçi alımı bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı 12 bin sağlık personeli alımı duyurusu az önce yayımlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında personel alımına ilişkini "Bakanlığımız; 7.000’i hemşire, 1.700’ü ebe ve 2.864’ü sağlık teknikeri/teknisyeni, 14 branşta 12 bin sağlık personeli alacak. Tercih Kılavuzunun yayınlanmasını müteakip mülakatsız atama yapılacak. Pandemi mücadelemizin bu zor günlerinde, atamalar bize güç katacaktır." dedi.

Bu açıklamanın ardındna on binlerce kişi, Sağlık Bakanlığı'nın işçi alımı yapıp yapmayacağını araştırmaya başladı. Ambulans sürücüsü, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, klinik destek elemanı ve diğer işçi kadrolarına yapılması beklenen işçi alımlarının ne zaman yapılacağını merak eden adaylar, Kamu Bülteni instagram sayfasına mesaj atarak ilan hakkında bilgi almak istedi. Biz de bu yazımızda detaylar ile son bilgilere yer verdik.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

İŞÇİ ALIMI BEKLENİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, yeni açılacak hastaneler ile birlikte diğer hastanelerde personel eksikliği olduğunu söylemişti. Personel alımlarının hem yeni açılan hastanelere hem mevcut hastanelere yapılacağını ifade etmişti. 12 bin sağlık personel alımının ardındna hastanelerdeki yardımcı sağlık personeli ve işçi kadrolarına da personel alımı yapılması, işçi alımlarının yapılması bekleniyor. Bakan Koca, geçen hafta TBMM'de yaptığı açıklamada ambulans sayısının da arttırılacağını söylemişti. 

İşçi alımının Türkiye geneli olması, güvenlik görevlisi, ambulans şoförü temizlik personeli, klinik destek elemanı gibi kadrolara yapılması bekleniyor. İşçi alımına dair sürecin Aralık ayında netleşmesi bekleniyor. 

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN