İstanbul , Ankara , Mersin , Gaziantep , İzmir ve Kahramanmaraş İftar ve Sahur Saatleri Duası 17 Mayıs 2020

17 Mayıs iftar ve sahur saatleri açıklandı. Ankara, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Mersin, Gaziantep şehirlerinin 17 Mayıs 20202 Pazar sahur ve iftar vakitleri ile sahur ve iftarda okunacak dualar haberimizde.

İstanbul , Ankara , Mersin , Gaziantep , İzmir ve Kahramanmaraş İftar ve Sahur Saatleri Duası 17 Mayıs 2020

Ankara, İstanbul, Gaziantep, Mersin, İzmir Kahramanmaraş sahur ve iftar vakti.

Ramazan ayının 23 günü geride kaldı. 24 'üncü gün için sahura kalkan vatandaşlar , sahur vaktinin saat kaçta girdiğini araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda 17 Mayıs 2020 Pazar İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mersin, İzmir, Maraş iftar ve sahur vakitlerine yer verdik.

ANKARA İFTAR VE SAHUR VAKTİ

Sahur: 3,40

İftar: 20,05

İSTANBUL İFTAR VE SAHUR VAKTİ

Sahur: 3,50

İftar: 20.24

GAZİANTEP İFTAR VE SAHUR VAKTİ

Sahur: 3,37

İftar: 19,40

MERSİN İFTAR VE SAHUR VAKTİ

Sahur: 3,49

İftar: 19,51

KAHRAMANMARAŞ İFTAR VE SAHUR VAKTİ

Sahur: 3,36

İftar: 19,43

İZMİR İFTAR VE SAHUR VAKTİ

Sahur: 4,11

İftar: 20,24

SAHUR DUASI

İşte sahurda okunması makbul dualar:

"Ey bu gecenin ve biraz sonra olacak sahurun Rabbi olan Allah’ımız.. Bizi iftarlara ulaştırırken günahlarımızdan arınmış olarak orucumuzu açmayı nasip eyle… Amin..."

“AIIahümme Ieke sumtü, ve bike âmentü, ve aIeyke tevekkeItü, ve aIâ rızkıke eftartü, ve savmeI’ğadi min şehri ramazane neveytü, fağfir Iî ma kaddemtü ve mâ ahhartü”

“Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah’ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Amin…”

Peygamber Efendimiz (sav) sahurda şu duayı edermiş: Ey bu gecenin ve biraz sonra оIacak sahurun Rabbi oIan AIIаh’ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip еyle Amin.

“Allahümme inni es’elüke bi rahmetikellti vesiat külle şey’in en tağfirali”

İFTAR DUASI

أَللَّهُمَّ لَكَ صُمْتُ وَبِكَ آمَنْتُ وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ وَعَلَى رِزْقِكَ أَفْطَرْتُ وَصَوْمَ الْغَدِ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ نَوَيْتُ فَاغْفِرْلِي مَا قَدَّمْتُ وَمَا أَخَّرْتُ

Okunuşu: Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü

Meali: “Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.” (Ebu Davud, Savm: 22; bk. Buhârî şerhi, Feth’ul-Bâri, C 1, s. 13)