Kamuya Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları Açıklandı-KPSS'siz En Az İlkokul Mezunu

Kamuya sözleşmeli olarak koruma ve güvenlik görevlisi alımı için açıklama geldi. Mevzuat düzenlemesi yapıldı ve kamuda sözleşmeli olarak koruma ve güvenlik görevlisi yapılmasının önü açıldı. İşte başvuru şartları.

Kamuya Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları Açıklandı-KPSS'siz En Az İlkokul Mezunu

Kamuya koruma ve güvenlik görevlisi alımında şartlar açıklandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında dikkat çeken bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda , kamuya sözleşmeli olarak koruma ve güvenlik görevlisi alımınının önü açıldı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslarda , koruma ve güvenlik görevlisi alımının sözleşmeli olarak yapılması için yasal düzenleme yapıldı. Söz konusu karar şu şekilde:

İlanlar art arda yayımlanıyor. Takip için TIKLA KATIL

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Koruma ve güvenlik görevlisi alımında başvuru şartları şu şekilde:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak.

c) 18 yaşını doldurmuş olmak.

d) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

2) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

3) Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak.

f) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak. (1)

g) 14 üncü maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

h) Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

İLANLAR NE ZAMAN GELECEK*

Kamuya sözleşmeli olarak koruma ve güvenlik personeli alımının önünün açılması sonrası ilanlar beklenmeye başladı. İlan için henüz bir tarih verilmedi. Kamubulteni.com olarak ilanları takipçilerimizle anbean paylaşacağız. İlan geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN