Vali Açıkladı: 2.800 kişi kurtarıldı

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Tarsus-Adana-Gaziantep karayolunda ulaşım sağlanamıyor ancak oradaki 2 bin kişi kurtarıldı" açıklamasını yaptı.

Vali Açıkladı: 2.800 kişi kurtarıldı

Gaziantep'te dün öğle saatlerinden bu yana yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep karayolunda çok sayıda kişi mahsur kalmıştı. Kar ve soğuk havada mahsur kalanların yardımına yetkililer koştu.

"2 bin kişi kurtarıldı"

Konu hakkında açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, "Tarsus-Adana-Gaziantep karayolunda ulaşım sağlanamıyor ancak oradaki 2 bin kişi kurtarıldı" dedi.

Mahsur kalanlara kumanya dağıtıldı

Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından "Emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımızla birlikte yolda kalan hemşehrilerimizi ziyaret ettik. AFAD ve Kızılay'ın kumanya dağıtarak destek olduğu çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor" mesajını paylaştı.

Kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu

DHA muhabiri Kadir Güneş, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Güneş, kar kalınlığının 45-50 santimetreyi geçtiğini belirterek "Tarsus-Adana-Gaziantep karayoluna saatlerce ulaşım sağlanamadı, giriş çıkışlar kapatıldı" dedi.

Kar öğlen saatlerinde etkili olmaya başladı

Hava sıcaklığının eksilere düştüğü şehirde, dün öğle saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Kenti beyaza bürüyen kar, çocuklar için eğlenceye dönüştü. Eğitime 1 gün ara verilmesini fırsat bilen çocuklar parklarda eğlenceli zaman geçirdi. Kar yağışı nedeniyle birçok kişi yürümekte güçlük çekerken, trafikteki sürücüler de zorlukla ilerledi.

Kentte akşam saatlerinde mesai bitiminde yollar tamamen kapandı. Yolları kapatan kar nedeniyle yolcu otobüsleri, minibüsleri ve tramvaylarında aralarında bulunduğu binlerce araç yollarda kaldı. Araçlarda bulunan on binlerce yolcu araçlardan inerek gidecekleri yerlere yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Öte yandan Gaziantep’teki kar yağışı ve trafik sorunu dün twitterda gündem oldu.

Gaziantepspor maçı ertelendi

Gaziantepspor-Yeni Malatyaspor maçı da yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi. İlk yarısı oynan müsabakada hakem ikinci yarıda saha kontrollerini de yaparak maçın ertelenmesine karar verdi.

Saat 10.00 İtibariyle 2.800 kişi kurtarıldı

Gaziantep Valisi Gül saat 10.00 itibariyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda ''1780 araç ve 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibariyle. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz'' dedi