Uzmanlardan Uyarılar Art Arda Geldi! Yarın Başlıyor, “15 gün sürecek”

"Yaz ne zaman gelecek?" sorusu yavaş yavaş yanıt buluyor. Fakat 15 gün daha beklememiz gerekebilir. Uzmanlar, yarın başlayacak yağışlara dikkat çekiyor.

Uzmanlardan Uyarılar Art Arda Geldi! Yarın Başlıyor, “15 gün sürecek”

Meteoroloji uzmanları tarafından aktarılan son bilgilere göre

Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan’da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Önümüzdeki hafta için de yoğun yağış uyarıları art arda geldi. 

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, normal sıcaklıklar için 15 gün daha beklenilmesi gerektiğini , önümüzdeki hafta Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yağış beklendiğini söyledi. Yağışların yarın akşam saatlerinde Marmara’dan başlamasının beklendiğini belirtti.

Türkiye genelindeki yağışlı havanın 15 gün sürmesi bekleniyor.

CNN Türk’te katıldığı yayında, “Yaz ne zaman geliyor?” Sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Orhan Şen, bunun için henüz erken olduğunu normal yaz sıcaklıkları için 15 gün daha beklenmesi gerekeceğini söyledi.

Şen ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Yaz sıcaklıkları bir türlü geliyor diyemiyoruz. Yaz sıcaklıkları içini kuzey bölgelerde var. Güneyde ise normal sıcaklıklar için bir 15 gün var gibi gözüküyor.

Önümüzdeki hafta yağmur var Türkiye’nin hemen hemen her yerinde. Yarın akşama doğru Marmara’dan başlayacak yağmur.

Salı günü İç Anadolu’da etkili olacak, çarşamba günü Marmara’dan uzaklaşıyor. Perşembe günü ise İç Anadolu ve Akdeniz’in kuzeyinde var.

Yağışlar gök gürültülü olarak etkili olacak. Güneydoğu Anadolu’da hala yok, kuraklık devam ediyor. Sıcaklıklar kuzey bölgelerde haziran ortalamasından 2 ile 4 derece daha düşük. Önümüzdeki 10 gün içerinde görecek gibiyiz.

Marmara’dan çarşamba günü yağış uzaklaşıyor. Sıcaklıklar İstanbul’da ise 25 derece civarında olacak, yaz sıcağı değil. Yağışın olması avantaj teşkil ediyor.

Yeryüzü sıcak olduğu için gök gürültülü olacak. Dolu ihtimali de var ancak 1-2 saat önce tahmin yapılabiliyor.