Türkiye Geneli Hava Durumu: Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika açıklamasında 6 şehre sarı uyarı verilirken birçok şehre kar yağışı geleceği bildirildi. İşte kar yağışının beklendiği tarihler.

Türkiye Geneli Hava Durumu: Kar Geliyor

MGM'den 6 şehre sarı uyarı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı şehirlerde kuvetli fırtına görüleceğini söyledi ve 6 şehir için sarı uyarı yayımladı. Yayımlanan açıklamaya baktığımızda İzmir, Muğla, Manisa, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir şehirlerinde kuvvetli fırtına beklendiğine yer verildi. Kuvvetli fırtınanın İzmir, Muğla, Manisa, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

TEHLİKELER

Çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan bir diğer açıklamada ise " Yağışların, gece saatlerinden sonra Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır." denildi.

KAR YAĞIŞI GELİYOR

Meteoroloji'nin yayımladığı 5 günlük haritalı hava durumuna baktığımızda önümüzdeki günlerde birçok şehirde kar yağışı beklendiği görüldü:

Salı gününün hava durumuna baktığımızda Ege ile Marmara Bölgesi, Doğu ve Batı Karadeniz bölgelerinin yağışlı geçeceği görülüyor. Diğer bölgelerde ise bulutlu ve parçalı bulutlu hava bekleniyor. 

Çarşamba günü ülke genelinde birkaç şehir haricinde yağmurlu hava görülecek. Sadece Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi'nin doğu kesimlerinde hava bulutlu olacak. Diğer bölgelerde yağmur bekleniyor. 

Perşembe günü lkede kar yağışı etkisini göstermeye başlayacak Doğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesinin doğu ve kuzey kesimlerinde, Trakya Bölgesi'nde kar yağışı ve karla karışık yağmur bekleniyor. 

Cuma günü ise kar yağışı ülkenin yarısını etkisi altına alacak. Marmara bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgeisnin batı ve güney kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesinde kar bekleniyor. Diğer bölgelerde yağmur görülecek.

Cumartesi günü de aynı şekilde yağışlı havanın devam etmesi bekleniyor.