Son Dakika: Birçok Şehre Kuvvetli Yağmur , Birçok Şehre Aşısı Sıcaklar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehirde kuvvetli yağış beklendiği bildirilirken bazı bölgelerde aşırı sıcak havanın etkili olacağına yer verildi.

Son Dakika: Birçok Şehre Kuvvetli Yağmur , Birçok Şehre Aşısı Sıcaklar Geliyor

Meteoroloji 'den son dakika açıklaması.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Att arda yapılan açıklamalarda birçok bölgede şiddetli yağmur beklendiğine yer verilirken ülkemizin kalan bölgelerinde de aşırı sıcakların etkili olacağına , vatandaaşların şiddetli yağmur ile aşırı sıcaklara karşı önlem alması gerektiğine yer verildi. 

GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞMUR

MGM tarafından yapılan son dakika açıklamasında şiddetli yağmur uyarısına şu şekilde yer verildi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Cuma) akşam saatlerinden itibaren ülkemizin kuzeybatısında görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) akşam saatlerine kadar Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun batı kıyı (Pınarbaşı, Cide, Doğanyurt, İnebolu), Karabük’ün kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Akdeniz 'deki şiddetli yağmur uyarısı ise şu şekilde:

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Giresun’un doğu ve Trabzon’un batı ilçeleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Trabzon’un doğusu ile Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA

MGM 'nin fırtına uyarısı ise şu şekilde:

Güney Ege'de yarın (05.09.2020 Cumartesi) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtına Pazar günü (06.09.2020) ilk saatlerde etkisini kaybedecek.

BUGÜNKÜ HAVA DUIRUMU

Ülke genelinde bugünkü hava durumu ise şu şekilde:

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Ülke genelinde 5 günlük hava durumu ise şu şekilde: