MGM Turuncu Uyarı Verdi, AFAD'tan Uyarı Geldi! Yarın Sabah Başlıyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın resmi sayfasından yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara bölgesinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışa ilişkin uyarı yayımlandı.

MGM Turuncu Uyarı Verdi, AFAD'tan Uyarı Geldi! Yarın Sabah Başlıyor

Vatandaşların ani sel , su baskını , yıldırım, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması çağrısında bulunan AFAD'ın açıklamasında ayrıca şu uyarılar yayımlandı:  

Sel bölgesini hemen terk ederek yüksek ve güvenli bölgelere gidin, elektrik kaynaklarından uzak durun, sel sırasında araç içindeyseniz suyla kaplı yoldan gitmeye çalışmayın. Aracınızda herhangi bir arıza meydana gelirse hemen aracınızı terk ederek yüksek bir yere çıkın.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan resmi açıklamada, yarın sabah saatlerinde başlayacak yoğun yağışa ilişkin, "Rüzgarın kuvvetli Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli  olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.