Meteoroloji Haftasonu Hava Durumunu Paylaştı: O İller İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu beklenen hava durumu tahminini paylaştı. Yapılan açıklamada bazı iller için kuvvetli yağış beklendiğine yer verildi.

Meteoroloji Haftasonu Hava Durumunu Paylaştı: O İller İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

MGM 'den son dakika hava durumu uyarısı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Açıklamada İstanbul 'da hafta sonunun karlı geçeceğine yer verildi.

Türkiye 'nin kuzeybatı kesimlerinin bugün gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün akşam saatlerinden sonra Trakya'da, gece yarısına doğru İstanbul'da yağmur şeklinde başlayacak yağışların gece saatlerinden sonra Trakya'da kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. İstanbul'daki yağışların Cumartesi sabah saatlerinde Avrupa Yakasının batısında, akşam saatlerine doğru il genelinde karla karışık yağmur, Avrupa yakasının batısı ve yüksekleri ile Anadolu Yakasının iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı şeklinde olması bekleniyor."

ÇANAKKALE VE TRAKYA BÖLGESİ

Trakya ile Çanakkale  çevrelerinde de yer yer kuvvetli kar yağışının ve soğuk havanın beklendiğinin  ifade edildiği açıklamada  kar yağışının pazar günü etkisinin azalacağı, Pazar günü öğleden sonra etkisini kaybedeceği belirtildi.

Hava sıcaklığının hafta sonu kuzeybatı kesimlerde 5-10 derece azalacağı vurgulanırken "İstanbul ve Marmara Bölgesinde rüzgarın da Cumartesi günü kuvvetini arttırarak kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği bekleniyor. Fırtınanın Pazar günü öğleden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor" açıklamasında bulunuldu.

23 ŞUBAT HAVA DURUMU

24 ŞUBAT HAVA DURUMU

25 ŞUBAT HAVA DURUMU

26 ŞUBAT HAVA DURUMU

27 ŞUBAT HAVA DURUMU

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA