Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Son Dakika Uyarısı! Bu Gece Başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarılar art arda geldi. Soğuk hava birçok ilde etkisini göstermeye başlarken, bu geceden itibaren bir çok şehrimizde kar yağışı görüleceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Son Dakika Uyarısı! Bu Gece Başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışı ve hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun Bu geceden itibaren bir çok ilde kar yağışının etkili olacağı, Ankara ve İstanbul'da ise haftasonu kar yağışının görülmesinin beklendiği bildirildi.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi sayfasından yapılan bilgilendirmeye göre; Türkiye'nin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın Doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Erzurum ve Siirt çevrelerinde yağış beklendiği bildirildi.

Yağışların genelinin yağmur ve sağanak olacağı belirtilirken, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Bilecik, Kütahya, Konya, Karaman, Eskişehir ve Afyonkarahisar çevreleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur beklendiği bildirildi.

Yağışların; Doğu Akdeniz ile Düzce, Zonguldak, Bartın , Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. MGM 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede, "Bu akşamdan itibaren bölgemizde görülecek yağışların Adıyaman, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl illerindeki 1400 metre üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor" ifadeleri kullandı.