Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 'Kar' Uyarısı Geldi

Türkiye'de yarından itibaren kuzey ve batı bölgelerinde yağmur görülecek. Yağışların çarşamba gününden itibaren ülkemize yayılması, iç kesimlerde Ankara başta olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklentiler arasında.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 'Kar' Uyarısı Geldi

İstanbul'da ise 15 Ocak Cuma günü karla karışık yağmur beklendiği kaydedildi.  MGM'nin tahminlerine göre ülkemiz, yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girecek.

Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde görülecek yağışların, İstanbul başta olmak üzere Marmara'da zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonunda kuzey ve batı bölgelerde görülecek yağışlarla birlikte kuzeybatı bölgelerde biraz azalacağı fakat Türkiye genelinde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların, Pazartesi ve salı günü ülke genelinde artarak mevsim normallerinin 6-12 üzerine çıkacağı, Çarşamba günü batıdan başlayarak hızla düşeceği tahminler arasında yer alırken, 14 Ocak Perşembe günü Ankara'da karla karışık yağmur, 15 Ocak Cuma günü ise İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor.