Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 4 İl için Uyarı Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü'nden uyarılar art arda geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 4 İl için Uyarı Geldi!

MGM'den yapılan açıklamada, Van İlinin kuzey ilçeleri ile Muş çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği açıklanırıken, Bitlis, Hakkari, Muş ve Van'da kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde rüzgar beklendiği de kaydedildi. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada şu ifadeler görüldü:

Van ilinin kuzey ilçelerinde ve Muş çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatıdan orta, zaman zaman kuvvetli (50-70km/sa) esmesi bekleniyor. İl merkezleri için beklenen en yüksek sıcaklıklar Bitlis'te 20, Hakkari'de 23, Muş ve Van'da 24 derece olması beklenmektedir.

Bölge genelinde sabah saatlerinden sonra rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdı.