Meteoroloji'den Turuncu Kodlu Alarm: Bu İllerde Yaşayanlar Hava Durumuna Dikkat

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve 15 şehirde turuncu kodlu alarm verildiği bildirildi. İşte ülke geneli hava durumu.

Meteoroloji'den Turuncu Kodlu Alarm: Bu İllerde Yaşayanlar Hava Durumuna Dikkat

Son dakika : Meteoroloji'den birçok şehre turuncu alarm geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehirde kuvvetli yağışların etkili olacağına yer verilirken 15 şehirde turuncu alarm verildiği bildirildi. 

Doğu Bölgelerimizde Çığ Tehlikesine Dikkat!

Hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilen Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hakkari Çevrelerinde Beklenen Yoğun Kar yağışına Dikkat!

Bu gece ve yarın (Cuma) ilk saatlerden itibaren; Hakkari il geneli, Van’ın güneyi (Çatak, Bahçesaray, Gürpınar, Başkale) ve Şırnak’ın doğusunda (Uludere, Beytüşşebap) beklenen kar yağışlarının, yoğun kar yağışı şeklinde olacağı, 20-50 cm yeni kar örtüsü oluşturacağı tahmin edildiğinden; meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çığ oluşumu ile buzlanma ve don olayları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rize ve Artvin’in Kıyı Kesiminde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Cuma sabah saatlerinden itibaren Rize il geneli ile Artvin’in kıyı kesimlerinde (Hopa, Arhavi, Murgul, Borçka) beklenen yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) yağmur, 800m üzeri rakımlarda yoğun kar ( 30-60 cm kar örtüsü) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, buzlanma ve don, dik yamaçlarda çığ riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

15 ŞEHRE TURUNCU KODLU UYARI

Turuncu kod nedir: "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir."

Turuncu kodlu uyarı verilen şehirler ise şu şekilde:

Trabzon,

Rize,

Gümüşhane,

Bayburt,

Erzurum,

Artvin,

Bingöl,

Tunceli,

Ağrı,

Bitlis,

Van,

Şırnak,

Muş,

Hakkari,

Siirt

ÜLKE GENELİ HAVA DURUMU