Meteoroloji'den O İller İçin Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı iller için şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den O İller İçin Şiddetli Yağış Uyarısı

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı iller için kar yağışı uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada bazı iller için şiddetli yağış uyarısı yapıldı. 

KIYI EGE

Kıyı Ege için yapılan yağış uyarısında şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 30.01.2019 Çarşamba günü İzmir’in batısı ve Aydın’ın kıyı kesimlerinde; Perşembe günü İzmir, Aydın, Manisa illeri ile Balıkesir’in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/m2/12 saat) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

ANTALYA

Antalya için yapılan yağış uyarısında şu ifadelere yer verildi:

"Antalya'nın doğusunun ve Konya'nın güneyinin 1200 m. ve üzeri rakımlı yerlerinde bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra başlayacak olan kar yağışlarının yarın (Perşembe) gece saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm. ve üzeri) olması beklendiğinden, başta Antalya ve Konya'yı birbirine bağlayan kara yollarında olmak üzere buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

4 GÜNLÜK HAVA DURUMU

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA