Meteoroloji'den Kar Yağışı Uyarısı: Gece Yarısından Sonra...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda bugün gece yarısından sonra birçok şehirde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi. İşte kar yağışı beklenen bölgeler ve 28-29 Aralık 2019 hava durumu.

Meteoroloji'den Kar Yağışı Uyarısı: Gece Yarısından Sonra...

Meteoroloji 'den kuvvetli kar yağışı uyarısı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi. 

İSTANBUL 'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul 'dan gelen son dakika bilgilerine görre birçok ilçede mevsimin ilk karının yağdığı bildirildi.  İstanbul için önümüzdeki saatlerde hava durumu şu şekilde;

ANKARA 'DA KAR YAĞIŞI

Ankara 'da önceki gün karla karışık yağmur ve birçok ilçede kar yağışı görülmüştü. Kar yağışı sonrası hava bugün açılmış ve sıcaklık bir nebze de olsa yükselmişti. Ancak Meteoroloji, Ankara 'da yarın kar yağışının başlayacağını duyurdu. İşte hava durumu

28 ARALIK 00.00 İLE 06,00 ARASI HAVA DURUMU

28 ARALIK 2019 SAAT 06,00 İLA 12,00 ARASI HAVA DURUMU

28 ARALIK 2019 SAAT 12,00 İLA 18,00 ARASI HAVA DURUMU

29 ARALIK 2019 HAVA DURUMU

KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji 'den yapılan kar yağışı uyarıları şu şekilde;

"Bu geceden itibaren doğu bölgelerimizde görülecek yağışların Adıyaman, Tunceli, Erzincan, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari illerimizde 1400 metre üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde gerçekleşeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Konya ve Karaman için yapılan kar yağışı uyarısı şu şekilde;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazar (29.12.2019) günü sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyi ile Akdeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde (1000 m. üzeri) kar şeklinde görülecek olan yağışların, zamanla etkisini artırarak Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli (10 ila 20 cm), yüksek kesimlerinde yoğun (20 ila 40 cm) olarak Pazartesi (30.12.2019) akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden başta Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Alacabel ve Sertavul geçitleri ile karayollarında yaşanabilecek buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA