Meteoroloji Bu İllerde Yaşayanları Uyardı: Bir Hafta Sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehirde kuvvetli yağışların bir hafta daha devam edeceğine yer verildi. İşte bölge bölge beklenen hava durumu.

Meteoroloji Bu İllerde Yaşayanları Uyardı: Bir Hafta Sürecek

Meteoroloji açıkladı: Yağışlar 1 hafta daha devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada ülke genelinde birçok şehirde bir hafta boyunca yağışlı havanın etkili olacağı bildirildi. 

Yapılan son değerlendirmede Türkiye 'nin, Avrupa’nın güneydoğusunda bulunan yüksek seviye alçağı ve buna bağlı atmosferin üst seviyelerindeki soğuk havanın etkisinde olacağına yer verilirken kuzey ve iç kesimler mevsim normallerine göre yağışlı bir Haziran ayı geçirdiği bildirildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Önümüzdeki hafta başına kadar kuzey, iç ve doğu kesimlerde genellikle öğle saatlerinden sonra görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak, kısa sürede kuvvetli yağış bırakabileceği tahmin edilmektedir. Ayrıca gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte, zaman zaman yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar da beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, güncel meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkların, iç kesimlerde yağışlarla birlikte azalarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi beklenmektedir."

UZMAN İSİMDEN AÇIKLAMA

Hava Tahmini Uzman Çelik, bu hafta Türkiye genelinde yağışlı havanın etkili olacağını söyleyerek, "Yine özellikle kuzey ve iç kesimlerimizde zaman zaman kuvvetli yağışlar olacak. Yurdun büyük bölümünde Güney Ege kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu haricinde hemen hemen tüm yurt aralıklarla yağış alacak diyebiliriz. Salı ve çarşamba günkü yağışlar göreceli olarak biraz daha hafif olacak, kuvvetli bir yağış beklentimiz yok. Ancak perşembeden pazara kadar olan yağışlar biraz daha orta kuvvette olacak ve zaman zaman kuvvetli yağışlar da görebiliriz. Özellikle Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda biraz daha kuvvetli yağışlar görebiliriz" ifadelerini kullandı.

1 HAFTA DAHA DEVAM EDECEK

"Önümüzdeki 1 hafta daha bu yağışların devam edeceğini öngörüyoruz." diyen Çelik, "Yüksek sıcaklıklardan sonra havanın biraz daha serinlemesiyle ve yağışların da görülmesiyle birlikte 'acaba bu yağışlar devam edecek mi, ekstrem bir durum mu' gibi algı oluştu. Ancak şu anda yağış olsun, sıcaklık olsun ekstrem bir durum görünmüyor" dedi.

Saat saat hava durumu

16 Haziran 19.00 ile 00.00 arası hava durumu

17 haziran 00.00 ile 06.00 arası hava durumu

17 haziran 06.00 ile 12.00 arası hava durumu

17 haziran 12.00 ile 18.00 arası hava durumu

ÜLKE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

KAMUBULTENİ.COM  ANKARA