Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kayseri ve Yozgat için Kar Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kayseri ve Yozgat illeri için hava durumu uyarısı yayımlandı.

Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kayseri ve Yozgat için Kar Uyarısı Geldi

MGM'nin remsi sayfasından yapılan açıklamada, 9 Nisan akşam saatlerinden 11 Nisan öğle saatlerine kadar ilgili şehirlerde kar yağışı beklendiği, kar yağışının yer yer yoğunlaşabileceği ve bundan kaynaklı oluşabilecek buzlanma, don ve kuvvetli zügarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

MGM açıklamasında, "Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu’nun güney ve doğusunda yer yer görülen kar yağışlarının bu akşam saatlerinden sonra etkisini artırması, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kayseri ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli ve zaman zaman yoğun (5-20 cm, yükseklerde 20-40 cm) olmak üzere hafta sonu da devam etmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.