İstanbul'da Yağmur Başladı: Diğer İllere de Şiddetli Yağmur Geliyor İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada İstanbul 'da yağışların başladığı ve birçok şehirde yağış görüleceğine yer verildi. İşte hava durumu.

İstanbul'da Yağmur Başladı: Diğer İllere de Şiddetli Yağmur Geliyor İşte Hava Durumu

Son dakika : İstanbul 'da yağmur başladı. Birçok şehre kuvvetli yağış geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, İstanbul 'da bugün akşama doğru yağmurlu hava beklendiği bildirilmişti. Bu açıklama sonrası akşam saatlerinde yağmur başladı. 

İstanbul 'dan gelen görüntülere baktığımızda birçok ilçede şiddetli şekilde yağmur yağdığı ve yer yer hayatı olumsuz etkilediği görüldü. 

İşte İstanbul için saat saat yağış yüzdesi:

İstanbul için açıklanan hava durumu şu şekilde:

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Marmara için yayımlanan hava durumu şu şekilde:

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne'nin güneyi, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyılarında (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BU ŞEHİRLERE KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Yağışların bugün (Salı) 10:00-20:00 saatleri arasında Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne'nin Güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde; kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İşte bugünün hava durumu

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU