Hava Durumu Açıklandı: Bu İllere Kuvvetli Yağmur ve Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehre bugün, yarın ve önümüzdeki günlerde şiddetli yağmur ve kar geleceğine yer verildi.

Hava Durumu Açıklandı: Bu İllere Kuvvetli Yağmur ve Kar Geliyor

Son dakika: Bu şehirlere kar ve yağmur geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehirde kuvvetli yağmur ve kar yağışı beklendiğine yer verildi. İşte MGM 'nin resm internet adresi üzerinden yapılan açıklama ve yağış beklenen yerler:

Antalya'da Şiddetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

Antalya'da yarın (05.01.2021 Salı) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerine kadar il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-75 Kg/m2), Merkez ilçeleri ve batı kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
05.01.2021 04:00-05.01.2021 23:00

Muğla'da Beklenen Çok Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Muğla'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren yarın (05.01.2021 Salı) akşam saatlerine kadar kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
05.01.2021 00:00-05.01.2021 18:00

Kıyı Ege'de Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Ege Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren yarın (05.01.2021 Salı) sabah saatlerine kadar İzmir, Aydın, Manisa ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batısında kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
05.01.2021 00:00-05.01.2021 09:00

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların gece saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

GÜNLÜK HAVA DURUMU

Günlük hava durumu şu şekilde:

5 Ocak saat 00.00 ile 06.00 arası hava durumu.

İL İL HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir'in kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren bölgenin batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden Çanakkale ve Balıkesir'in kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 km/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda, gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren bölgenin güneybatısında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 16°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 21°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir'in kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege ile Manisa, Denizli ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak, bölgenin kıyı kesiminde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de güneydoğu yönünden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 13°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

DENİZLİ °C, 17°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

İZMİR °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 13°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin batısının çok bulutlu, gece saatlerinde Burdur çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADANA °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 20°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde batı kesimleri sağanak yağışlı

HATAY °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenn kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 13°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

ÇANKIRI °C, 12°C
Az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 13°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

KONYA °C, 12°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 12°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

DÜZCE °C, 15°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

KASTAMONU °C, 11°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 18°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 13°C
Az bulutlu

RİZE °C, 15°C
Az bulutlu

SAMSUN °C, 17°C
Az bulutlu

TRABZON °C, 15°C
Az bulutlu

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 2°C
Az bulutlu ve açık

KARS °C, -2°C
Az bulutlu ve açık

MALATYA °C, -1°C
Az bulutlu

VAN °C, 4°C
Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 13°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 14°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT °C, 14°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA °C, 17°C
Az bulutlu ve açık

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU